Serierecensie: Die Kaiserin brengt intriges, tragedie en een koninkrijk in gevaar

Serierecensie: Die Kaiserin brengt intriges, tragedie en een koninkrijk in gevaar
Met Devrim Lingnau en Philip Froissant

Film :

Sinds 29 september is de serie Die Kaiserin (Engelse titel: The Empress) te zien op Netflix. Zwierige hoepelrokken, ondeugend naakt en een Oostenrijkse monarchie in gevaar spelen de hoofdrol - en de Weense wals knalt uit de speakers. Lees hier de serierecensie van Die Kaiserin.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Elisabeth 'Sisi' von Wittelsbach
Als de rebelse Elisabeth hevig verliefd wordt op keizer Frans en zijn onverwachte bruid wordt, komt zij terecht in een wereld van enorme intriges en spanningen aan het Weense hof.

Actrice Devrim Lingnau (Sisi) en Philip Froissant (Franz Joseph) in de serie 'Die Kaiserin'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,9

De lawine van Sissi-films en series is momenteel enorm en sinds de iconische vertolking van Romy Schneider uit 1955 zijn er vele copycats gekomen en gegaan. Je moet dus van goede huize komen om deze tragische keizerin te evenaren. De nieuwe serie Die Kaiserin doet een moedige gooi om het (bijna) uitgekauwde verhaal nieuw leven in te blazen. Met enig succes, want na de eerste aflevering wil je meer en dat is een goed teken. De sfeer, de kostuums en veel nieuw acteurs zetten een fijne serie neer met het nodige naakt, intriges, verlies en liefde, waarbij de André Rieu-muziek trots door de koninklijke feestzaal klinkt. Voor de liefhebbers is dit weer genieten, maar voor wie het verhaal al kent is het toch een herhaling van zetten. Drie sterren.

Cast
Naast Devrim Lingnau (Borga) en Philip Froissant (Schwarze Insel) zijn ook Alexander Finkenwirth (Buba) en Melika Foroutan (Tribes of Europa) te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Kati Eyssen (Zeit der Geheimnisse).

Vanaf 29 september is de serie Die Kaiserin te zien op Netflix. Deze productie bevat 6 afleveringen van ongeveer een uur. Genre: drama, geschiedenis, romantiek.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV