Documentaire Rampvlucht over Bijlmervliegramp woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Rampvlucht over Bijlmervliegramp woensdag te zien op NPO 2
Moeizame verhouding tussen burgers en overheid

Kijktip :

Na de serie Rampvlucht is woensdag (5 oktober) ook de gelijknamige documentaire te zien. Deze is ter gelegenheid van de dertigjarige herdenking van de vliegramp in de Bijlmer gemaakt, die aan 43 mensen het leven kostte - maar ook een lange en spraakmakende nasleep kende.

Rampvlucht gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Onduidelijkheid
De Bijlmerramp legde dertig jaar geleden bloot dat de overheid slecht naar haar burgers luistert en ze niet vertrouwt. Pas zeven jaar na de ramp werden zij gehoord tijdens een parlementaire enquête. Lange tijd bleef er onduidelijkheid over de lading, die mogelijk tot gezondheidsklachten leidde. De waarheidsvinding moest van burgers, politici en journalisten komen.

Journalisten
Aan de hand van interviews en archiefbeelden blikken we in de documentaire Rampvlucht terug op de gebeurtenissen, met als achterliggende vraag: wat hebben we geleerd? Met journalisten Vincent Dekker en Joost Oranje, oud-politici Rob Oudkerk en Rob van Gijzel, dominee Otto Ruff en nabestaande mevrouw Batista en haar zoon Ramon.

De documentaire Rampvlucht is woensdag 5 oktober om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Rampvlucht terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV