Serierecensie: The Handmaid's Tale seizoen 5 start met slappe spanningsboog

Serierecensie: The Handmaid's Tale seizoen 5 start met slappe spanningsboog
Elisabeth Moss tot het bittere eind

Film :

Vanaf 15 september staat de eerste aflevering van het vijfde seizoen van The Handmaid's Tale op Videoland. Het vijfde seizoen van de succesvolle serie is aangebroken en nu rijst de vraag: kan de serie het torenhoge niveau ook na zoveel seizoenen nog steeds vasthouden? Lees hier onze eerste indruk van The Handmaid's Tale seizoen 5.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Duistere wraak
The Handmaid's Tale speelt zich af in het duistere Gilead, een totalitaire samenleving die ooit deel uitmaakte van de Verenigde Staten. In Gilead worden vruchtbare vrouwen – de Handmaids uit de titel – gedwongen om kinderen te baren voor de leiders van het land. In de hoofdrol zien we Handmaid June, die besluit te vechten en wraak te nemen op het regime.

Bron: Videoland

Lees hier onze serierecensie van seizoen 4.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 8,4

Deze recensie gaat over de eerste vier afleveringen van The Handmaid's Tale.

Het is voor de gemiddelde serie heel erg lastig om seizoenenlang hetzelfde niveau vast te houden en ook voor de Handmaid's Tale blijkt dat een lastige taak. Waar we op de eerste vier seizoenen eigenlijk nauwelijks iets aan te merken hadden, is het dit seizoen allemaal wel net even anders. De premise van de serie blijkt echt uitstekend en June als normale burger is een interessante manier om de serie toch iets vernieuwends te geven, maar het geheel is net even wat te geforceerd. Het visuele aspect blijft goed en het acteerwerk echt uitstekend, maar het komt allemaal gewoon niet echt meer over. Eén bepaalde scène in de tweede aflevering blijft ons voorlopig wel echt bij, dus misschien zijn het vooral opstartproblemen. 3 sterren, voorlopig.

Cast
Naast Elisabeth Moss (The French Dispatch) en Yvonne Strahovski (The Tomorrow War) is ook Ann Dowd (Mass) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Bruce Miller (The 100).

Vanaf 15 september 2022 is wekelijks een nieuwe aflevering van The Handmaid's Tale te streamen op Videoland. Genre: drama, thriller. Totaal aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV