TV-tip: Terugkeer 40 Dagen Zonder Seks

TV-tip: Terugkeer 40 Dagen Zonder Seks
Zes jongeren op de proef gesteld

Het tv-programma 40 Dagen Zonder Seks keert na acht jaar afwezigheid terug bij de Evangelische Omroep. Presentator Johan Eikelboom en personal coach Fajah Laurens volgen zes jonge mensen met een behoorlijk heftig seksleven. Zij krijgen de opdracht om veertig dagen lang alle vormen links te laten liggen. Door middel van opdrachten gaan ze de confrontatie aan met hun seksleven en met zichzelf.

:article:img

De presentator van het programma, Johan Eikelboom, zegt: “Je ziet dat de deelnemers moeite hebben om het vol houden. Terwijl ze niet voor niets meedoen. Ik merk bij alle kandidaten dat ze zich goed realiseren dat er meer is dan seks alleen. En dat ze bijna allemaal toch op zoek zijn naar een liefdevolle, stabiele relatie. Maar dat is voor de deelnemers aan onze serie wel echt een worsteling.”

:article:img

Fajah Laurens neemt de rol van personal coach op zich. Ze zal de deelnemers motiveren om vol te houden en geeft ze opdrachten. Daarnaast zal Fajah de deelnemers confronteren met hun gedrag. “Zonder emotionele connectie is seks gewoon neuken. Dat is niks. Dan ken je elkaar niet, weet niet wat de ander fijn vindt en meestal durf je dan ook niet te zeggen wat je wel of niet wilt. Dat heeft alles te maken met respect: voor een ander, maar ook voor jezelf”, aldus Laurens.

In het programma wordt ook in de gaten gehouden hoe de deelnemers met hun mobiele telefoon omgaan. Zo wordt duidelijk hoe belangrijk de sociale media in hun seks(loze) leven zijn.

40 Dagen Zonder Seks maakt deel uit van de NPO3-themaweken over seksualiteit en is iedere dinsdag om 21:30 uur op NPO 3 te zien.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op TV-tip: Terugkeer 40 Dagen Zonder Seks of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV