Recensie: Werewolf by Night is hommage aan monsters in moderne jas

Recensie: Werewolf by Night is hommage aan monsters in moderne jas
Van componist Michael Giacchino

Film :

Vanaf 7 oktober staat de film Werewolf by Night op Disney+. Een nieuw hoofdstuk in de Marvel Cinematic Universe, de grootste filmfranchise van dit moment. Een wat een verrassend hoofdstuk! Lees hier de recensie van Werewolf by Night.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"De jacht bepaalt!"
Op een donkere en sombere nacht komt een geheime groep van monsterjagers bijeen na de dood van hun leider. In een vreemde en macabere herdenking van het leven van de leider, worden de aanwezigen gedwongen tot een mysterieuze en dodelijke strijd om een krachtig relikwie.

Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 87% | IMDb ★ 8,6

De openingsseconden van deze 'special presentation' ademt al direct de sfeer die de trailer ons belooft: een hommage aan de klassieke monsterfilms van de jaren '30 en '40, maar wel met een modern Marvel-tintje. De credits gaan hierbij voor een heel groot deel naar regisseur Michael Giacchino (in het dagelijks leven componist van filmmuziek), die met de cinematografie, de zwart-witbeelden en een hoop practical effects een geweldige sfeer heeft neergezet. De dialogen zijn simpel en het acteerwerk doet zelfs een beetje denken aan het werk van Boris Karloff en Lon Chaney Jr., de oorspronkelijke Wolfman. Een interessant stukje filmhistorie in ruim vijftig minuten. 4,5 ster.

Cast
Naast Gael García Bernal (Old) en Laura Donnelly (Tolkien) spelen ook Harriet Sansom Harris (Memento), Kirk R. Thatcher (Star Trek IV) en Jaycob Maya (Loveless) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Michael Giacchino (Spider-Man: Homecoming).

Vanaf 7 oktober 2022 is Werewolf by Night te kijken op Disney+. Genre: thriller, drama. Tijdsduur: 53 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV