Vanavond op tv: veel misdaad en terugkeer De Grote Kleine Treinencompetitie en Vriendenloterij Miljonairs

Vanavond op tv: veel misdaad en terugkeer De Grote Kleine Treinencompetitie en Vriendenloterij Miljonairs
Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 8 oktober

Kijktip :

Vanavond start het tweede seizoen van De Grote Kleine Treinencompetitie. De presentatie is wederom in handen van André van Duin. Ook keert Vriendenloterij Miljonairs met Robert ten Brink terug en de misdaadserie Agent Hamilton. Verder zie je de misdaadcomedy In Bruges en last but not least de voortreffelijke actiefilm Kill Bill Vol. 1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 8 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaadcomedy: In Bruges

Paramount Network
20:00 uur

Ray en Ken hebben een lastige klus achter de rug en daarom worden ze door hun Londense baas Harry vlak voor de Kerst naar het pittoreske Brugge gestuurd om zich een paar weken gedeisd te houden.

Start: Agent Hamilton seizoen 2

NPO 3
20:25 uur

Vanavond gaat het tweede seizoen van de Zweedse misdaadserie Agent Hamilton van start op NPO 3. Elke zaterdag kun je genieten van een dubbele aflevering van deze spannende reeks, waarin we politieagent Carl Hamilton volgen. Een Zweedse duiker komt om tijdens een geheime NAVO-oefening in het Middellandse Zeegebied. Carl Hamilton ontdekt dat de duiker één van z'n strijdmakkers was en reist met z'n nieuwe collega Kristin Ek af naar de militaire basis in Zuid-Frankrijk, om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk. De Fransen gaan ervan uit dat de duiker subversieve ideeën had, maar is dit wel zo? In Agent Hamilton wordt de hoofdrol vertolkt door de Noorse acteur Jakob Oftebro. Hij was onder meer te zien in de veelgeprezen film Kon-Tiki (2012), die werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film, en The Snowman (2017) - naast onder anderen Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg en Val Kilmer. Ook verscheen hij in de serie Lilyhammer.

Terug: De Grote Kleine Treinencompetitie

NPO 1
20:29 uur

In het tweede seizoen van De Grote Kleine Treinencompetitie gaat André van Duin samen met juryleden Evan Daes en Joyce van Diepen weer op zoek naar de beste modelspoorbaanbouwers van Nederland. Zes teams strijden onder leiding van hun teamcaptain tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren. Nieuw in het tweede seizoen is dat de jury de lat hoger heeft gelegd voor de bouwers; ieder team krijgt te maken met verplichte elementen die ze moeten verwerken in het ontwerp van hun modelspoorbaan. Een bekend onderdeel dat dit seizoen terugkeert is de dwarsligger, een object dat de teams in hun modelspoorbaan moeten gebruiken en hun improvisatietalent test. Dit levert voor het winnende team van de dag gelijk een voordeel op: een half uur langer doorbouwen dan de andere teams. In de eerste aflevering is het thema Beroemde Treinreizen. Team Oranje kiest voor de Rocky Mountaineer in Canada, Team Blauw voor de Zwitserse Glacier Express en Team Beige gaat voor de Rheingold Express. Drie dagen om een modelbaan te maken blijkt niet eenvoudig voor de teams. De ambities zijn groot en niet ieder team is in staat deze te verwezenlijken. Uiteindelijk vertrekt één team naar huis.

Terug: VriendenLoterij Miljonairs

RTL 4
21:44 uur

Quizmaster Robert ten Brink is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen van VriendenLoterij Miljonairs. Mensen die meespelen met de VriendenLoterij maken hierin kans op een plekje tegenover Ten Brink - en een hoofdprijs van één miljoen euro. Elke week maken kandidaten in de studio kans om de hoofdprijs van één miljoen euro te winnen. Eerst moeten ze de beste zijn in een afvalrace met andere kandidaten. Vervolgens mogen ze plaatsnemen tegenover Robert ten Brink. Die schotelt hen vijftien meerkeuzevragen voor; die beginnen makkelijk, maar worden naarmate het spel vordert steeds moeilijker. Bij elke vraag kunnen de kandidaten bepalen of ze verder spelen of stoppen en het tot dan toe verzamelde geld meenemen. Besluiten ze door te spelen en hebben ze de vraag fout, dan vallen ze vaak ver terug met hun prijzengeld. Gelukkig hebben ze ook drie hulplijnen: de raad van het publiek vragen, twee foute antwoorden wegstrepen én een hulplijn bellen.

Actiefilm: Kill Bill Vol. 1

Veronica
22:51 uur

Huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden en bewaart Bill tot het laatst.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV