Nieuwe docuserie Kampioenenjaar over KRC Genk vanaf vrijdag te zien op Canvas

Nieuwe docuserie Kampioenenjaar over KRC Genk vanaf vrijdag te zien op Canvas
Topteam met Kevin de Bruyne en Thibaut Courtois

Kijktip :

In het voetbalseizoen 2010-2011 werd KRC Genk tegen alle verwachtingen in landskampioen. Wat is het verhaal achter de schermen van deze titel? Dat wordt gereconstrueerd in de zesdelige documentaireserie Kampioenenjaar op Canvas.

Zonder verwachtingen
Genk begint zonder grote verwachtingen aan het seizoen 2010-2011. De jaren daarvoor eindigde het telkens in de middenmoot en het team bestaat vooral uit jonge jeugdspelers die doorgegroeid zijn naar de eerste ploeg en het daar proberen waar te maken. Trainer Frank Vercauteren wordt meteen voor een dilemma gesteld. In de eerste aflevering is te zien hoe hij moet kiezen wie zijn eerste keeper wordt.

Courtois
Bij aanvang van het seizoen is eerste doelman Laszlo Köteles niet speelgerechtigd. Vercauteren moet kiezen tussen twee onervaren achttienjarigen in doel: Koen Casteels en Thibaut Courtois. Bij de jeugd had Casteels altijd een streepje voor op zijn concurrent. Thibaut Courtois is als puber een opgeschoten slungel die nog weleens een foutje maakt en nogal speels is, terwijl Casteels qua lichaamsbouw en mentaliteit al veel verder is.

De nieuwe documentaireserie Kampioenenjaar is vanaf vrijdag 14 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's