Vanavond op tv: sprookjes in De Grote Kleine Treinencompetitie

Vanavond op tv: sprookjes in De Grote Kleine Treinencompetitie
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 15 oktober

Kijktip :

Vanavond zie je in De Grote Kleine Treinencompetitie hoe de modelbouwers met een wel heel bijzonder thema aan de slag gaan: sprookjes. Er komt een bonte verzameling sprookjes voorbij. Kassiekers als Roodkapje, maar ook moderne sprookjes, zoals Schrek. Verder op tv: de halve finale van LEGO Masters en de film Once Upon a Time in Hollywood. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 15 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: Once Upon a Time in Hollywood

Veronica
20:00 uur

Los Angeles, 1969. Het wordt voor tv-ster Rick Dalton en zijn vaste stuntman en beste vriend Cliff Booth steeds moeilijker om te overleven in een voortdurend veranderende filmindustrie. Dalton is de buurman van de jonge en veelbelovende actrice Sharon Tate, die net getrouwd is met de prestigieuze Poolse regisseur Roman Polanski. En dan is er nog een groep hippies geleid door Charles Manson. Tijdens een zomer in Hollywood komen ze allemaal samen.

LEGO Masters: halve finale

RTL 4
20:05 uur

Het derde seizoen van LEGO Masters is bijna ten einde. We zijn inmiddels aanbeland in de halve finale, waarin de overgebleven teams strijden voor een plekje in de eindstrijd. Wie valt er vlak voor de finale nog af? De vier overgebleven teams moeten alles wat ze kunnen en hebben bijgeleerd de afgelopen afleveringen laten zien, want aan het eind van deze aflevering valt er nog één team af. Om het ijs te breken krijgen de teams eerst een grappige opdracht, maar daarna moeten ze alles op alles zetten. Wie gaan er naar de finale? In LEGO Masters krijgen deelnemers te kans om de mooiste en meest bijzondere bouwwerken te maken van de beroemde Deense steentjes. Ze krijgen in elke aflevering twee opdrachten en de bouwers die uitblinken in originaliteit en kwaliteit stromen door. De creaties worden beoordeeld door 'Brickmaster' Esmee Kuenen.

De Grote Kleine Treinencompetitie: sprookjes

NPO 1
20:28 uur

Vorige week ging het tweede seizoen van De Grote Kleine Treinencompetitie van start met 875.000 kijkers op NPO 1. Dit seizoen kent elke aflevering zijn eigen thema. Deze week gaan de bouwers aan de slag met het onderwerp 'sprookjes'. Beroemde sprookjes staan op het programma met als verplichte elementen: drie treinen tegelijkertijd op de baan en drie herkenbare momenten uit het sprookje visualiseren waar een trein langs of doorheen rijdt. Team Paars gaat voor Roodkapje en Team Groen wil Shrek op de treinbaan laten terugkomen. Dan is er nog Team Geel; zij pakken het compleet anders aan door voor een mix van meerdere sprookjes te gaan. Voor deze drie teams is het de eerste keer dat ze een modelbaan in drie dagen moeten bouwen en de verschillen tussen de teams en hun werkwijze zijn groot: één team gaat naar huis.

De Alleskunner VIPS: blind limbodansen

SBS 6
21:32 uur

Het derde seizoen van De Alleskunner VIPS is in volle gang op SBS6. Meer en vooral minder bekende Nederlanders wagen zich aan de meest uiteenlopende opdrachten, met maar één simpele opdracht: je mag niet als laatste eindigen. Wie wordt De Alleskunner VIPS van dit seizoen? Deze week worden de kandidaten getest op basis van hun losse heupjes, waarmee ze blind onder een limbo door moeten dansen en ook moeten de VIPS een koffer inpakken met net iets te veel spullen. Hoewel er zeker een aantal bekende gezichten komen opdraven, wordt dit seizoen van De Alleskunner VIPS ook gekenmerkt door veel 'vergeten' sterren. Tot de afvallers behoren onder anderen Jacques Herb, Dick Jol, Josje Huisman, Baas B. en Tony Star.

Actiefilm: Kill Bill Vol. 2

Veronica
23:19 uur

Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV