Serierecensie: seizoen 3 zet Pennyworth weer op de kaart met goed script

Serierecensie: seizoen 3 zet Pennyworth weer op de kaart met goed script
Nieuwe titel, nieuwe indrukken

Film :

Vanaf 7 oktober staan de eerste drie afleveringen van het derde seizoen van Pennyworth: The Origin of Batman's Butler op HBO Max. Als er één serie is die een bijzonder wisselvallig bestaan heeft, dan is het deze serie. Kan een titelwijziging de serie redden? Lees hier onze eerste indruk van Pennyworth: The Origin of Batman's Butler.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal van de butler
Londen, de jaren 60. Alfred Pennyworth is een voormalige Britse SAS-soldaat die onlangs de strijdkrachten heeft verlaten en een beveiligingsbedrijf begint. Het bureau trekt de aandacht van een jonge Amerikaanse miljardair genaamd Thomas Wayne.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 72% | IMDb ★ 7,9

Deze recensie gaat over de eerste vier afleveringen van Pennyworth seizoen 3.

Het eerste seizoen kwam uit op de streamingdienst DC Universe, dat na een jaar weer opgeheven. Het tweede seizoen werd zeer wisselend ontvangen en de makers proberen het nu nog een keer met een derde seizoen en een naamswisseling. Het is helemaal niet verkeerd dat ze het weer proberen, want dit seizoen valt tot nu toe echt een stuk beter dan de vorige seizoenen. Het script zit uitstekend in elkaar en bezit een goede balans tussen actie, de nodige komische noten en echte spanning. Jack Bannon zet - net als in andere seizoenen - een uitstekende Alfred neer. De serie lijkt er ook beter uit te zien (terwijl er niet meer budget tegenaan is gegooid), heeft betere muziek en de karakters hebben eindelijk een eigen verhaal. We kunnen niet anders zeggen dan dat het ons uitstekend bevalt. 3,5 ster.

Cast
Jack Bannon (The Imitation Game), Ben Aldridge (Fleabag), Emma Paetz en Ryan Fletcher spelen rollen in deze serie. Deze productie wordt geleid door Bruno Heller (Gotham).

Jack Bannon als Alfred Pennyworth in het derde seizoen van 'Pennyworth'. Bron: HBO Max

Vanaf 7 oktober 2022 is wekelijks een nieuwe aflevering van Pennyworth: The Origin of Batman's Butler te streamen op HBO Max. Genre: drama, misdaad. Totaal aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 60 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's