Ingenieuze actiefilm Tenet woensdag te zien op Veronica

Ingenieuze actiefilm Tenet woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Prime Video en Pathé Thuis

Kijktip :

De Britse regisseur Christopher Nolan is de meester van de cinematografische hersenkrakers. Na moderne klassiekers als Inception (2010) en Interstellar (2014) verscheen middenin de coronapandemie zijn nieuwste film Tenet. Deze complexe en overweldigende actiefilm is woensdag te zien op Veronica en je kunt Tenet streamen via Prime Video en Pathé Thuis.

Het verhaal
Een geheim agent maakt deel uit van een team dat een Derde Wereldoorlog moet voorkomen. Ze moeten de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage. Een belangrijk onderdeel van de operatie is het mysterieuze sleutelwoord Tenet. Hij vecht voor het voortbestaan van de aarde en zet daarbij alles op het spel.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Tenet valt eigenlijk bijna niet uit te leggen. Zelfs de acteurs leken tijdens de press junkets niet goed te weten hoe ze de film moesten samenvatten en Nolan kreeg van veel filmliefhebbers de kritiek dat hij nu een té complex scenario had geschreven. Desondanks is Tenet een kijkervaring die zijn gelijke niet kent. Inderdaad, je weet soms niet precies waar je naar kijkt, maar door de overweldigende schaal, de prachtige sets en cinematografie, indrukwekkende special effects en pompende soundtrack word je helemaal de wereld van Tenet ingezogen.

Cast
Naast John David Washington (BlacKkKlansman) en Robert Pattinson (The Batman) zijn ook Elizabeth Debicki (Widows), Michael Caine (The Dark Knight) en Kenneth Branagh (Death on the Nile) te zien in Tenet. Deze film is geregisseerd door Christopher Nolan (Dunkirk).

Tenet (2020) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is woensdag 19 oktober om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, sciencefiction, thriller. Speelduur: 150 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV