Sublieme filmklassieker Fight Club zaterdag te zien op Veronica

Sublieme filmklassieker Fight Club zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Disney+ en Prime Video

Kijktip :

David Fincher behoort tot de meest getalenteerde regisseurs van zijn generatie. Hij bouwde een stevige naam op in de jaren negentig, want na fantastische films als Se7en (1995) en The Game (1997) verscheen misschien wel zijn populairste werk in 1999: Fight Club. Deze moderne klassieker is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Fight Club streamen via Disney+ en Prime Video.

Het verhaal
Een naamloze verzekeringsinspecteur lijdt aan chronische slapeloosheid en is een trouw bezoeker van praatgroepen. Hij probeert wanhopig uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen en de ontmoeting met Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie, komt als geroepen. Samen richten zij een vechtclub op waarin mannen die genoeg hebben van de huidige maatschappij hun woede en angsten kwijtraken door met elkaar op de vuist te gaan. Het bevrijdende effect daarvan doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan, die al snel gevaarlijke vormen aanneemt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Hoe valt Fight Club het beste te omschrijven? Het is vooral een film die je als kijker moet ondergaan. Deze uiterst ingenieuze productie bevat vele twists and turns en laat je uiteindelijk totaal verbijsterd achter, maar dit meesterwerk is van zeer hoog niveau. Het script is tot de laatste letter fantastisch en het acteerwerk is van de bovenste plank. Regisseur Fincher stuurt ons met vaste hand door dit fascinerende doolhof, waarmee hij één van de beste films van het decennium afleverde.

Cast
Naast Edward Norton (American History X) en Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) zijn ook Helena Bonham Carter (The King's Speech), Meat Loaf (Wayne's World) en Jared Leto (Dallas Buyers Club) te zien in Fight Club. Deze film is geregisseerd door David Fincher (The Social Network).

Fight Club (1999) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is zaterdag 22 oktober om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: drama. Speelduur: 139 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's