Donderdag in Op1: Lia van Bekhoven over het aftreden van Liz Truss

Donderdag in Op1: Lia van Bekhoven over het aftreden van Liz Truss
Dit zijn de gasten van donderdag 20 oktober

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees verder onder de video.

Onderwerpen van donderdag 20 oktober

  • Liz Truss is afgetreden als premier van het Verenigd Koninkrijk. Ze was slechts 45 dagen aan het roer en is daarmee de kortst zittende Britse premier ooit. Hoe gaat het nu verder? Correspondent Lia van Bekhoven praat ons vanavond bij vanuit Londen.

  • Wie gaan er namens de regering naar Qatar? Er heerst grote onrust binnen de coalitie over het besluit om een kabinetsdelegatie te sturen naar het WK voetbal. Hierover debatteert minister Hoekstra vandaag in de Tweede Kamer. We praten erover met politiek verslaggever Thomas van Groningen en met hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk, die het vanwege de leveringszekerheid van ons gas verstandig vindt om een delegatie te sturen.

  • 1672 was het allergrootste rampjaar ooit voor Nederland. En dat jaar vertoont erg veel parallellen met 2022. Moeten we ons zorgen maken? Presentator Hans Goedkoop maakte met Andere Tijden een zevendelige serie over het Rampjaar en weet het antwoord.

  • Nederland kampt met een enorm woningtekort. Daarom wil minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge dat er 900.000 nieuwe woningen gebouwd worden voor 2030. Hoe gaat hij dit voor elkaar krijgen? Dat vertelt hij vanavond bij Op1.

  • We waren aan het wachten op het nieuwe boek van Lale Gül, maar het werd een podcast. Samen met journalist Ronit Palache gaat ze in ‘Van God Los’ in gesprek met geloofsverlaters. Hoe moeilijk is het om afscheid te nemen van je geloof als je religieus opgevoed bent? Het duo vertelt vanavond bij Op1 over deze vaak onzichtbare strijd.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV