Legendarische horrorfilm Halloween maandag te zien op SBS9

Legendarische horrorfilm Halloween maandag te zien op SBS9
Laatste hoofdstuk Halloween Ends nu in de bios te zien

Kijktip :

Met het officiële slotstuk van de Halloween-franchise in de bioscoop (Halloween Ends) is het een mooi moment om terug te gaan naar de film waar het allemaal mee begon. Maandag is de legendarische horrorfilm Halloween te zien op SBS9, waarmee Jamie Lee Curtis in één klap een wereldster werd.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Halloween, 1963. De zesjarige Michael Myers neemt een mes uit de keukenlade en loopt de trap op, waar hij zijn oudere zus bruut vermoordt. Hij wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Vijftien jaar later is hij 21 en er moet bepaald worden of hij vrijgelaten mag worden. De dokter die zich al die jaren met hem bezighield vindt dat Michael nooit meer vrij mag komen. Maar Michael wacht het onderzoek niet af en ontsnapt. Hij keert terug naar huis, waar hij doorgaat met moorden tijdens het duistere Halloweenfeest van 1978.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Het belang van Halloween kan moeilijk overschat worden. Met deze ijzersterke horrorfilm maakte regisseur John Carpenter één van de meest winstgevende films aller tijden en lanceerde hij zijn eigen carrière als belangrijke horrorfilmmaker. Bovendien vormde Halloween het officieuze startschot voor het slasherfilm-genre, dat tot de dag van vandaag mateloos populair is. Door middel van montage, suggestie en zenuwslopende muziek drijft Carpenter de spanning maximaal op, waardoor Halloween ook in 2022 nog een doodenge film is.

Cast
Naast Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All at Once) en Donald Pleasence (Escape from New York) zijn ook Nick Castle (Halloween Kills) en P.J. Soles (Private Benjamin) te zien in Halloween. Deze film is geregisseerd door John Carpenter (The Thing).

Halloween (1978) wordt beoordeeld met een 7,7 en is maandag 24 oktober om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: horror. Speelduur: 91 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's