Recensie: Wendell & Wild is animatiefilm die veel elementen leent van successen

Recensie: Wendell & Wild is animatiefilm die veel elementen leent van successen
Kunnen demonenbroers richting Oscar?

Film :

Vanaf 28 oktober staat de film Wendell & Wild op Netflix. De twee demonenbroers en het meisje dat haar ouders terug wil: dat zijn de nieuwe paradepaardjes die Netflix eindelijk naar de Oscar moeten brengen. Gaat dat lukken? Lees hier de recensie van Wendell & Wild.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Onderwereld of bovenwereld?
Twee demonenbroers ontsnappen uit de Onderwereld en bevinden ze zichzelf in een stad waar ze een demonenverdelger, Kat, moeten zien te ontwijken die hen probeert te vernietigen.

Keegan-Michael Key en Jordan Peele als Wendell en Wild in 'Wendell & Wild'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 72% | IMDb ★ 6,8

Dat regisseur Henry Selick achter deze productie zit, is goed te zien. De film leent een hoop van wat werkt in films als The Nightmare Before Christmas en Coraline - waarvan Selick beiden de regisseur was - en propt alles in een kleine twee uur aan film. Aangevuld met een verhaal die door de hulp van Jordan Peele aardig wat invloeden uit zijn 'light horror' films (Nope, Us en het superieure Get Out) heeft, blijft er een soort mix over die op papier zou moeten werken, maar die in de praktijk uiteindelijk net tekortschiet. De film ziet er erg goed uit en de muziek is het grote pluspunt van deze film. Toch zal deze film wat ons betreft de Oscar van beste animatiefilm niet winnen, iets dat Netflix toch graag wil. Films als The Bad Guys en Pixar's Turning Red staan daar toch net even wat boven. 3,5 ster.

Cast
Naast Keegan-Michael Key (Toy Story 4) en Jordan Peele (Nope) spelen ook Lyric Ross (Ironheart), James Hong (Everything, Everywhere, All At Once) en Angela Bassett (Black Panther: Wakanda Forever) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Henry Selick (Nightmare Before Christmas).

Vanaf 28 oktober 2022 is Wendell & Wild te kijken op Netflix. Genre: animatie, mysterie. Tijdsduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV