'Van Onze Centen biedt schets van miezerige kruideniersmentaliteit'

'Van Onze Centen biedt schets van miezerige kruideniersmentaliteit'
Tv-recensie over SBS6-programma

Nieuws :

Het nieuwe seizoen van het SBS6-programma Van Onze Centen is van start gegaan met Kees Tol als nieuwe presentator. Het programma leverde "vooral een prachtige schets aan van de miezerige kruideniersmentaliteit die een groot deel van onze bevolking in zijn vaste greep heeft", schrijft Han Lips in zijn tv-recensie in Het Parool.

"Er gaat wel eens wat mis in het openbaar bestuur, en als er aan zo'n fout een prijskaartje hangt, is het wachten op Kees Tol", aldus Lips. "Voor Van Onze Centen reist de presentator stad en land af om met behulp van bezorgde buurtbewoners de tegenvaller nauwgezet in kaart te brengen, en de verantwoordelijke bestuurders om opheldering te vragen."

Han Lips beschrijft de eerste aflevering. "In de aflevering van maandag deed Tol onder meer Arnhem aan, waar recent de eeuwenoude Sint Jansbeek door de stad in ere is hersteld. Leuk plan, denkt de nietsvermoedende kijker, maar Tol had een glazenwasser gevonden die kort na de openstelling met zijn busje in de beek was gereden. Om herhaling te voorkomen waren grote keien bij het water geplaatst, maar de verontwaardiging was onverminderd groot."

Kees Tol presenteert Van Onze Centen op SBS6

Kees Tol bracht ook een bezoek aan een andere plaats. "In Kaag en Braassem was een struinpad langs het water aangelegd voor 50.000 euro. Ook nu verdrongen de bewoners zich rond de presentator om daar unisono schande van te spreken. Het geld was in het water gesmeten, over de balk en in de put. Een halve ton, wat kon je daar allemaal niet mee doen? Ook Tol vond het verspilling."

"Zo reizend door het steunende en kreunende vaderland leverde Van Onze Centen vooral een prachtige schets aan van de miezerige kruideniersmentaliteit die een groot deel van onze bevolking in zijn vaste greep heeft. Gortentellers zijn het, punaisepoetsers die zich een ongeluk schrikken als het bezoek 's avonds tijdens het avondmaal om een extra aardappeltje vraagt", aldus Lips in Het Parool.

Van Onze Centen is elke maandag om 20.30 uur te zien op SBS6. Bekijk Van Onze Centen online terug.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op 'Van Onze Centen biedt schets van miezerige kruideniersmentaliteit' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen