NOS-special De staat van het klimaat dinsdag te zien op NPO 1

NOS-special De staat van het klimaat dinsdag te zien op NPO 1
Hoe erg is het gesteld met het klimaat?

Kijktip :

Een jaar na de klimaattop van Glasgow en kort voor die in het Egyptische Sharm El-Sheikh maakt de NOS een special over de klimaatcrisis. In De staat van het klimaat staan enkele belangrijke vragen op het programma. Wat is er aan de hand met het klimaat en hoe erg is het nu écht als het gaat over klimaatverandering?

De staat van het klimaat gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Klimaatweek
De presentatie is in handen van Saïda Maggé. Zij wordt terzijde gestaan door NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. Het NOS-programma maakt deel uit van de Klimaatweek bij de NPO. Op de dag van uitzending is het precies een jaar geleden dat in Glasgow internationale afspraken werden gemaakt over het tegengaan van de klimaatverandering.

Uitdaging
Bij de komende top in Sharm El-Sheikh wordt bekeken wat daarvan terecht is gekomen. Het aanpakken van de klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen van deze tijd, maar wat kun je daar als burger mee? De staat van het klimaat zoekt met behulp van toponderzoekers in de studio naar de feiten en de opties. Met augmented reality verandert de studio in een ijszee, een brandend bos, een moeraslandschap of een gebied dat getroffen is door een overstroming.

De NOS-special De staat van het klimaat is dinsdag 1 november om 20.30 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de special De staat van het klimaat terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's