Recensie: The Takeover is slap aftreksel van spannend hackersmisdaad

Recensie: The Takeover is slap aftreksel van spannend hackersmisdaad
Holly Mae Brood leidt nieuwe Netflix-hit

Film :

Vanaf 1 november staat de film The Takeover op Netflix. Het moet het nieuwe paradepaardje van Netflix worden die in de voetsporen zal moeten treden van Undercover - gek genoeg zien we Frank Lammers ook weer hier - als nieuwe 'misdaadhit'. Lees hier de recensie van The Takeover.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Hoe ethisch is hacken?
Als de ethische hacker Mel Bandison bij een hightech zelfrijdende bus een hack onschadelijk maakt, legt ze daarmee onbedoeld ook een internationaal crimineel netwerk plat. Samen met Thomas Deen, haar zeer onhandige date van de avond ervoor, slaat ze op de vlucht voor deze criminelen, maar ook voor de politie.

Holly Mae Brood in 'The Takeover'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 42% | IMDb ★ 5,1

Het verhaal van The Takedown klinkt heel spannend en misschien is dat het ook wel, maar de uitvoering zien we vooral als 'knullig'. Het acteerwerk van vooral de hoofdrolspelers is zo nu en dan echt dramatisch en het verhaal lijkt vol met verkeerde keuzes te zitten. Je blijft je bij het kijken van de film toch iedere keer dingen afvragen: waarom volgen de gespierde jongens de hacker niet door de Koopgoot? Waarom gebruiken ze hun wapen niet? Waarom blijven mensen in een op hol geslagen bus gewoon staan? Het is allemaal een soort Hunted voor kinderen in een Hillywood sausje. Van een Jason Bourne vergelijking is absoluut geen sprake, je zou eerder kunnen spreken van een personage dat je in een gemiddelde Nederlandse misdaadserie tegenkomt. En dan hebben we het niet over de goede series. 2 sterren.

Cast
Naast Holly Mae Brood (Foodies) en Geza Weisz (De Oost) spelen ook Frank Lammers (Undercover), Lawrence Sheldon (Dirty Lines) en Susan Radder (Oogappels) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Annemarie van de Mond (Beet).

Vanaf 1 november 2022 is The Takeover te kijken op Netflix. Genre: misdaad. Tijdsduur: 87 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV