Dinsdag in Jinek: staatssecretaris over nieuwe vrijwillige dienstplicht

Dinsdag in Jinek: staatssecretaris over nieuwe vrijwillige dienstplicht
De gasten van Jinek van dinsdag 1 november

Kijktip :

Eva Jinek is dagelijks te zien met haar talkshow Jinek. Bekijk hieronder wie de gasten zijn van Jinek van dinsdag 1 november.

De gasten van Jinek op dinsdag 1 november

  • Het lijkt op de afgeslankte vorm van de militaire dienstplicht: het nieuwe dienjaar. Op vrijwillige basis, maar tegen betaling, een jaar lang dienen binnen de Nederlandse krijgsmacht. Door de komende jaren duizenden jongeren warm te maken voor het dienjaar hoopt het kabinet de personeelsproblemen binnen defensie op te lossen. Staatssecretaris Christophe van der Maat licht het plan toe.
  • Blikjes, kartonnen bekers, flesjes, maar ook verschillende soorten plastic en zelfs stekkers: het belandt allemaal in de natuur.Teun van de Keuken en Dirk Groot - beter bekend als de Zwerfinator - zetten zich al jaren in voor een schonere wereld.
  • Groot nieuws vanochtend: Mia Nicolai en Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland volgend jaar op het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Wie zijn deze jonge talenten en wat is de rol van songfestivalwinnaar Duncan Laurence? Eva Jinek bespreekt het vanavond met Emmeley de Wilt en Aran Bade.
  • WWie zijn de rijkste Nederlanders? De Quote 500 is weer gepubliceerd en hoofdredacteur Paul van Riessen schuift aan met topondernemer Atilla Aytekin, een van de nieuwkomers op de lijst.

Jinek is elke werkdag om 22.00 uur te zien op RTL 4. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's