Recensie: Three Thousand Years of Longing is Aladdin voor volwassenen

Recensie: Three Thousand Years of Longing is Aladdin voor volwassenen
Van Mad Max-regisseur George Miller

Film :

Vanaf 17 november is de film Three Thousand Years of Longing te zien in de Nederlandse bioscopen. De combinatie Tilda Swinton en Idris Elba is goud in deze visuele rollercoaster waarin fantasie, magie, verhalen en verlangens centraal staan. Lees hier de filmrecensie van Three Thousand Years of Longing.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

What would you wish for?
De eenzame en verbitterde Britse Alithea Binnie is op reis in Istanboel wanneer ze op een oude en bijzondere fles stuit. Ze bevrijdt een djinn, die haar drie wensen schenkt. Haar onverschilligheid belemmert haar een wens uit te spreken. Om de tijd te doden houden ze elkaar gezelschap.

Acteur Idris Elba (The Djinn) in de film 'Three Thousand Years of Longing'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,7

Wie in deze film héél veel actie verwacht van Mad Max: Fury Road-regisseur George Miller komt bedrogen uit. Three Thousand Years of Longing is vooral een visueel pareltje, met mooie special effects vol fantasie en sprookjesachtige beelden. De film wordt echter gedragen door topacteurs Tilda Swinton en Idris Elba; de chemie tussen de twee hoofdrolspelers is zinderend spannend. Het verhaal wil veel zijn, waardoor het soms rommelig uitpakt. De finale zal bovendien niet iedereen aanspreken. Ook schurkt deze productie tegen filmhuis aan, anders gezegd: een beetje vreemd maar zeker wel lekker. Drie sterren.

Cast
Naast Tilda Swinton (Suspiria) en Idris Elba (Beast) zijn ook Erdil Yasaroglu (Medcezir) en Sarah Houbolt (Romeo and Juliet: A Love Song) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door George Miller (The Witches of Eastwick).

Vanaf 17 november is de film Three Thousand Years of Longing te zien in de bioscoop. Genre: drama, fantasy. Speelduur: 108 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV