Serierecensie: in Killer Sally schiet moeder en bodybuilder haar eigen man dood

Serierecensie: in Killer Sally schiet moeder en bodybuilder haar eigen man dood
Misdaaddocumentaire over huiselijk geweld

Film :

Vanaf 2 november staat de miniserie Killer Sally op Netflix. De streamingdienst duikt in de zaak van bodybuilder Sally McNeil, die op Valentijnsdag haar eigen man met een shotgun in het gezicht schoot. Lees hier de serierecensie van Killer Sally.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De gespierde bruid
Het is Valentijnsdag 1995. Nationaal bodybuilding-kampioen Ray McNeil stikt nadat zijn vrouw Sally hem twee keer neerschiet. Sally beweert dat het zelfverdediging was, dat ze een snelle beslissing moest nemen om haar eigen leven te redden. Wat is die beruchte dag precies gebeurd?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,0

De bijzondere wereld van bodybuilders staat centraal in deze misdaaddocumentaire, waarin veel mannen en vrouwen volgestopt met steroïden de wereld laten zien wat ze in huis hebben. Het is een tijd waarin Arnold Schwarzenegger als lichtend voorbeeld geldt en worstelen met sterke vrouwen in de mode was. In die omgeving leren we Ray en Sally McNeil kennen. Wat begint als echte liefde verandert langzaam maar zeker in een enorme tragedie. De Netflix-serie onderzoekt 'huiselijk geweld, rolpatronen en de de soms bizarre wereld van bodybuilding'. Een heftig en triest verhaal, wat misschien alleen in de Verenigde Staten kan. Drie sterren.

Cast
Naast Sally McNeil zijn ook Lenda Murray en Lee Penman te zien in deze serie. Deze productie is gemaakt door Nanette Burstein.

Bron: Netflix

Vanaf 2 november 2022 is de documentaire Killer Sally te zien op Netflix. Deze serie bevat 3 afleveringen van ongeveer 49 minuten. Genre: documentaire, misdaad.

Actuele video's

Meer actuele video's