Klassieke thriller Cape Fear zaterdag te zien op Veronica

Klassieke thriller Cape Fear zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en acteur Robert De Niro, die in 1973 begon met de baanbrekende film Mean Streets, behoort tot de vruchtbaarste en beste uit de filmgeschiedenis. Ze stegen opnieuw tot grote hoogten met de klassieke thriller Cape Fear, zaterdag te zien op Veronica. Je kunt Cape Fear streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Na veertien jaar komt psychopaat Max Cady weer op vrije voeten. Hij heeft slechts één doel voor ogen: wraak nemen op zijn advocaat Sam Bowden, die volgens hem verantwoordelijk is voor zijn lange verblijf in de gevangenis. Hij richt zich tot het steeds banger wordende gezin van Bowden. Het wordt hen duidelijk dat ze met een maniak te maken hebben die de wet aan zijn laars lapt. Om zijn mooie vrouw en tienerdochter te beschermen rest Bowden slecht één weg: die buiten de wet om.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Cape Fear is een ijzersterke remake van de gelijknamige klassieker uit 1962, waarin Hollywoodlegendes Gregory Peck en Robert Mitchum de hoofdrollen speelden. Leuk detail: ze duiken ook in deze remake op in kleine rolletjes. De versie van Scorsese is echter de grote Robert De Niro-show. De beroemde acteur zet één van zijn angstaanjagendste en beste rollen neer, waarmee hij de rest van de cast volledig van het scherm speelt. Hij kreeg dan ook een welverdiende Oscarnominatie voor zijn werk in deze film. Spannend en controversieel: een heerlijke thriller.

Cast
Naast Robert De Niro (The Irishman) en Nick Nolte (Warrior) zijn ook Jessica Lange (Big Fish) en Juliette Lewis (Natural Born Killers) te zien in Cape Fear. Deze film is geregisseerd door Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street).

Cape Fear (1991) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is zaterdag 5 november om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: thriller. Speelduur: 128 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's