Recensie: Causeway met Jennifer Lawrence is drama om stil van te worden

Recensie: Causeway met Jennifer Lawrence is drama om stil van te worden
Van de makers van de Netflix-serie Maid

Film :

Vanaf 4 november is de film Causeway te zien op Apple TV+. Wie niets heeft met traag en voor sommige kijkers "saaie" films, moet vooral wegblijven bij deze magistrale dramafilm met een rol waar Jennifer Lawrence ons inziens op zijn minst een Oscarnominatie voor moet ontvangen. Lees hier de filmrecensie van Causeway.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Begin again"
Lynsey (Jennifer Lawrence) is soldaat en heeft na thuiskomst in New Orleans moeite om zich weer aan te passen aan het normale en dagelijks leven. Een onwaarschijnlijke vriendschap biedt toch troost en midden in het verdriet ontstaat langzaam iets nieuws.

Acteur Brian Tyree Henry (James) en Jennifer Lawrence (Lynsey) in de dramafilm 'Causeway'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,8

Na de grote Oscarwinnaar CODA (ga dat zien, nog steeds op Apple TV+) heeft deze streamingdienst er vanaf nu nog een prachtige en Oscarwaardige film bij. Causaway is wederom topdrama met soms weinig woorden, maar zoveel diepe lagen. De combinatie tussen Jennifer Lawrence en haar krachtige rol voor tegenspeler Brian Tyree Henry als twee kapot geslagen zielen is ontroerend, lief, imponerend en erg goed. Een film over vriendschap, liefde en familie, maar ook oorlog, trauma en verdriet. Al die thema's komen voorbij in een film die vooral in stilte voorbij gaat. Het is een pareltje en de ontroerende scène tussen Lynsey en broer is onvergetelijk. Vier sterren.

Cast
Naast Jennifer Lawrence (Mother!) en Brian Tyree Henry (Bullet Train) zijn ook Frederick Weller (BlacKkKlansman), Han Soto (Cobra Kai), Jayne Houdyshell (Little Women) en Neal Huff (Spotlight) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Lila Neugebauer (Room 104).

Vanaf 4 november 2022 is de film Causeway te zien op Apple+. Genre: drama. Tijdsduur: 92 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV