Documentaire Zoek! maandag 7 november te zien op NPO 2

Documentaire Zoek! maandag 7 november te zien op NPO 2
Overheid werkt zoekhonden tegen

Kijktip :

Dierenarts Esther van Neerbos van Stichting Signi Zoekhonden zoekt op elk vrij moment samen met vrijwilligers en haar vijf honden naar vermiste mensen. In de documentaire Zoek! volgen we Esther tijdens haar indrukwekkende strijd om het voortbestaan van haar zoekpraktijk.

Zoek! gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Dode lucht
De honden van Esther zijn speciaal getraind in het herkennen van dode lucht, in het bijzonder dode lucht onder water. Dankzij Esthers tomeloze inzet lost ze regelmatig vermissingen op en maakt ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven. De inzet van Signi Zoekhonden is voor veel achterblijvers de enige kans om nog te weten te komen wat er met hun geliefde is gebeurd.

Conflict
Door haar gedreven zoeken komt Esther regelmatig in conflict met een overheid die worstelt met het fenomeen van de burgerspeurder. Ze krijgt het aan de stok met instanties die boetes uitdelen en zo proberen haar het zoeken onmogelijk te maken. Ook het thuisfront roert zich. Partner Janette wil dat Esther minder tijd aan het zoeken besteedt.

De documentaire Zoek! is maandag 7 november om 20.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Zoek! terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's