Nieuw seizoen De kijk van Koolhoven gaat vrijdag van start op NPO 3

Nieuw seizoen De kijk van Koolhoven gaat vrijdag van start op NPO 3
Met in de eerste aflevering het thema coming of age

Kijktip :

We kennen de Nederlandse filmregisseur Martin Koolhoven niet alleen meer van producties als Het schnitzelparadijs (2005), Oorlogswinter (2008) en Brimstone (2016), maar ook van het tv-programma De kijk van Koolhoven. Vanaf vrijdag 11 november is hij terug met een gloednieuwe, derde seizoen.

De kijk van Koolhoven gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Klassiekers
Wat hebben filmklassiekers als Rebel Without a Cause (1955), The Graduate (1967), American Graffiti (1973) en Stand by Me (1986) met elkaar gemeen? Het zijn films over volwassen worden, of coming of age-films, zoals de Engelsen het zeggen. Het begrip ‘coming of age’ is eigenlijk onvertaalbaar, want ‘meerderjarig worden’ dekt de lading niet.

Opgroeien
In de filmgeschiedenis staat het voor zo veel méér. "Je hebt films die worden verbonden door een plek of een tijd, bijvoorbeeld de western," aldus Martin Koolhoven. "Maar deze films gaan allemaal over op een of andere manier volwassen worden. Over opgroeien, in de meest brede zin van het woord." Tijd voor een duik in het genre van de coming of age-film.

Het nieuwe seizoen van De kijk van Koolhoven is vanaf vrijdag 11 november wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van De kijk van Koolhoven terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's