Nacht van de Popmuziek 2022 zaterdag 12 november te zien op NPO 3

Nacht van de Popmuziek 2022 zaterdag 12 november te zien op NPO 3
Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk duiken in muziekgeschiedenis

Kijktip :

Zaterdag (12 november) duiken Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk als vanouds in de popgeschiedenis met de Nacht van de Popmuziek 2022. Uiteraard is Fenno Werkman ook weer van de partij; hij levert nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit zijn schier onuitputtelijke muzikale grabbelton.

Nacht van de Popmuziek 2022 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Guns N' Roses
Dit jaar besteden Leo, Matthijs en Fenno onder meer aandacht aan de legendarische rockband Guns N' Roses. De Amerikaanse hardrockers komen met een enorme box rondom hun Use Your Illusion-platen. Ook gaan we van de grote huidige zangeressen Billie Eilish en Taylor Swift naar de overleden diva's Ronnie Spector (The Ronettes) en Loretta Lynn. Lynn is een van de grootste countryzangeressen uit Amerika die een baanbrekende rol had door onder meer te zingen over feministische thema's.

'Running Up That Hill'
Verder zien we bijzondere samenwerkingen, zoals die tussen Peter Gabriel en Youssou N'Dour. Ook de Grammy Award-winnende bluesmuzikant Clarence 'Gatemouth' Brown komt aan bod. En Kate Bush, die na 37 jaar weer in de hitlijsten staat door de Netflix-serie Stranger Things. Haar nummer 'Running Up That Hill' wordt een tweede leven ingeblazen onder een nieuwe generatie.

De Nacht van de Popmuziek 2022 is zaterdag 12 november om 23.00 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de Nacht van de Popmuziek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's