Serierecensie: Zootropolis+ is korte serie die gaten van film vult

Serierecensie: Zootropolis+ is korte serie die gaten van film vult
Korte verhalen van bijkarakters

Film :

Vanaf 10 november staat Zootropolis+ (ook wel Zootopia+) op Disney+. Een hoop plusjes op de streamingdienst van Disney, want deze serie voelt echt als een aanvulling op de film, die anno 2022 nog enorm succesvol is. Lees hier de recensie van Zootropolis+.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Terug in de metropool
De serie Zootopia+ (die in Nederland Zootropolis+ heet) keert terug in de metropool der zoogdieren: Zootopia. De serie gaat dieper in op de levens van enkele van de meest intrigerende personages uit de film Zootropolis, waaronder Fru Fru de pas getrouwde poolspitsmuis, Gazelle's getalenteerde tijgerdansers en Flash, de luiaard vol verrassingen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 62% | IMDb ★ 7,0

Eén gratis tip van ons: kijk zeker eerst nog eens naar Zootropolis (de film, dus) om je geheugen nog even goed op te frissen, want de serie is duidelijk een aanvulling op de film. Als stand-alone serie is het ook goed te kijken, maar met wat meer achtergrondinformatie over de personages ga je met een voorsprong de wedstrijd in. De opzet van de serie is inmiddels een bekende strategie van Disney+. Gek genoeg werkt het in deze serie, die elke aflevering een ander bijpersonage van de film naar voren schuift, een stuk beter dan in bijvoorbeeld Cars on the Road, waar de verhalen wel los stonden maar steeds dezelfde personages werden gebruikt. Als verhalen van zes á zeven minuten per aflevering jou niet kunnen bekoren, dan kan je deze serie beter overslaan. 3 sterren.

Cast
In de stemmencast horen we onder meer Alan Tudyk (Rogue One: A Star Wars Story), Bonnie Hunt (Jumanji), Maurice LaMarche, Idris Elba (Beast) en Kristen Bell (Frozen 2). De showrunner van de serie is Trent Correy (Het verhaal van Olaf)

Sam, een van de nieuwe karakters in 'Zootropolis Plus'. Bron: Disney Plus

Vanaf 10 november 2022 is Zootrolopis+ te streamen op Disney+. Genre: animatie, komedie. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 10 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV