Filmrecensie: The Hurricane Heist

Filmrecensie: The Hurricane Heist
Tornado's vol vliegend puin en totale verwoesting met Ryan Kwanten

Film :

Men nemen een film als Den of Thieves, gemixt met Twister en als kers op de taart nog een vleugje Die Hard en je hebt de tornado vs. overvalfilm The Hurricane Heist. En al lijkt het een pure B-film, met niet al teveel verwachtingen is dit Amerikaanse actie-spektakel nog best genieten. Dus gordels om en maak je klaar voor de storm van de eeuw plus zeshonderd miljoen dollar. Lees hier de recensie van The Hurricane Heist.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Heel veel geld
De bewoners van een klein Amerikaans plaatsje maken zich op voor de zwaarste orkaan in tijden. Ze moeten zorgen dat ze snel geëvacueerd worden. Dat is het toneel van een groep jonge hackers met als leider Perkins, een schurk met indrukwekkende zware stem, die het briljante plan heeft om tijdens dit zware natuurgeweld een overheidsinstelling te overvallen. De buit? Maar liefst zeshonderd miljoen dollar. De groep probeert ermee vandoor te gaan voordat dit enorme bedrag in de papierversnipperaar belandt.

Redder in nood
Gelukkig is daar de meteoroloog Will (Toby Kebbel), die in eerste instantie zijn broer Breeze (Ryan Kwanten) wil redden maar dan betrokken raakt bij de overval. De stoere agente Casey (Maggie Grace) die ook de code van de kluis bezit, gaat samen met Will proberen de overvallers en hun duistere plannen eens flink tegen te werken.

Beoordeling van Gids.tv
Een scené in het winkelcentrum gaat helemaal over de top als de halve cast door het dak wordt gezogen door de wind. Het mag duidelijk zijn, als je van realisme houdt, dan moet je zeker ver weg blijven van deze actiefilm. De special effects zijn zeker niet briljant, maar zijn ook niet vervelend om naar te kijken.

De film kijkt lekker weg, en dat mag een positief punt zijn. Ondanks dit hoge pulpgehalte blijft The Hurrican Heist met de hoge windsnelheden redelijk overeind staan. De auto's en later ook complete vrachtwagens vliegen door de lucht, met grote explosies tot gevolg. En dat maakt deze 'tornadothriller' een best leuke film voor de liefhebbers van verwoesting en stunts. Niet te veel verwachten (en goed vasthouden). De IMDb is een 4,8.

Cast
Naast Ryan Kwanten (True Blood) en Toby Kebbel (A Monster Calls), zijn ook Maggie Grace (Fear the Walking Dead), en Ralph Ineson (Guardians of the Galaxy) te zien in deze film. De regie is voor Rob Cohen (The Fast and the Furious).

The Hurricane Heist is vanaf 5 april te zien in de bioscoop. Genre: Actie, Thriller. Tijdsduur: 100 minuten. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Meer filmrecensies? Die kun je hier lezen: filmrecensies van Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: The Hurricane Heist of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV