Recensie: My Father's Dragon is simpele animatiefilm vol mooie boodschappen

Recensie: My Father's Dragon is simpele animatiefilm vol mooie boodschappen
Van de makers van Wolfwalkers

Film :

Vanaf 11 november staat de film My Father's Dragon op Netflix. De streamingdienst pakt de laatste tijd uit met animatiefilms, bijvoorbeeld met het recente Wendell & Wild. Nu hebben ze ook de samenwerking met het bedrijf Cartoon Saloon, die hoge ogen gooide met de AppleTV+ film Wolfwalkers, nog eens opgeschroefd voor een film die wat ons betreft opnieuw raakschiet. Lees hier de recensie van My Father's Dragon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Red het eiland!
Deze animatiefilm is gebaseerd op het kinderboek dat gaat over een jongen die wegloopt en naar een eiland gaat om een jonge draak te redden met wie hij vrienden wordt.

De personages Elmer en Boris de draak in 'My Father's Dragon'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 6,8

Het begin van deze film is redelijk vreemd: een vrouwelijke stem die we verder eigenlijk niet terugzien die vertelt over de avonturen van een jongetje dat haar vader blijkt te zijn. Toch begint de film heel aardig te lopen als dat "mannetje" zijn huis eenmaal is ontsnapt en terecht komt op een vreemd en magisch eiland. Veel van de thema's in deze film worden vrij soepel gelinkt met een zeer actueel thema, namelijk klimaatverandering. Het is dan ook een zeer nobel streven van de makers om de jonge generatie daar bewust van te maken, zonder dat het er al te dik bovenop ligt. Het verhaal is zo nu en dan dun, maar het werkt wel. De animatiestijl is simpel, maar het werkt wel. Doe maar niet al te moeilijk, dan doe je al moeilijk genoeg: dat is wat de makers in gedachten moeten hebben gehad. Uiteindelijk ligt dat niet eens zo heel ver weg van de boodschap van de hele film: Als je wezens om je heen hebt die in je geloven, dan kan je een hoop bereiken. 4 sterren.

Cast
Naast Jacob Tremblay (Luca) en Gaten Matarazzo (Stranger Things) spelen ook Dianne Wiest (Robots), Judy Greer (Ant Man) en Rita Moreno (West Side Story) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Nora Twomey (The Breadwinner).

Vanaf 11 november 2022 is My Father's Dragon te kijken op Netflix. Genre: animatie, drama. Tijdsduur: 104 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV