Utopia krijgt doorstart met nieuw format op nieuw terrein

Utopia krijgt doorstart met nieuw format op nieuw terrein
Alles begint weer opnieuw in Utopia 2

Nieuws :

Het SBS6-programma Utopia is gered en krijgt een doorstart in de buurt van het huidige terrein. Het huurcontract liep af, waardoor Utopia komende zomer ten einde zou komen. Nu is er een nieuwe locatie waar Utopia 2 van start gaat en alles weer van begin af aan opgebouwd moet worden.

Het nieuwe Utopia begint op donderdag 31 mei op een leeg terrein. Dit keer is er zelfs geen loods en zijn er geen voorzieningen. De inwoners zullen dus letterlijk alles opnieuw moeten bouwen. "Utopia 2 start met vijf inwoners en om de zoveel tijd melden zich nieuwe inwoners aan het hek. Wie dat zijn, blijft spannend tot het aantal van vijftien inwoners is bereikt", meldt SBS6. "De kijker zal wel enkele vertrouwde gezichten terug gaan zien. De inwoners die eind december 2017 actie hebben gevoerd om Utopia te behouden, kunnen zich namelijk opnieuw aanmelden. Dat geldt dus voor de huidige inwoners, maar ook voor de kandidaten die ten tijde van de campagne in Utopia verbleven maar inmiddels thuis zijn."

Hoe gaat het nieuwe Utopia eruit zien? "In Utopia 2 hebben de inwoners nauwelijks iets om mee te beginnen. Op het terrein ligt alleen een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar planken om het de eerste dagen mee te redden. Alle inwoners mogen thuis wel één kist inpakken met spullen die ze de eerste weken hard nodig denken te hebben. Ze zullen na binnenkomst flink moeten aanpakken en meteen moeten starten met bouwen. Wie de kantjes ervan afloopt of wie niet lekker in de groep ligt, is zijn plek niet zeker, want ook in Utopia 2 mag er om de acht weken iemand genomineerd worden voor eliminatie."

De inwoners van Utopia 2 krijgen op een nieuw stuk land de mogelijkheid om het helemaal anders te doen. "Wat heeft de afgelopen 4,5 jaar wel gewerkt en wat juist niet? Het is aan de inwoners van Utopia 2 om de geschiedenis kritisch te bekijken, opnieuw te testen en vorm te geven", geeft SBS6 aan.

Utopia 2 is vanaf 4 juni iedere werkdag van 19.30 tot 20.30 uur te zien op SBS6. Tot en met vrijdag 1 juni is het huidige Utopia op hetzelfde tijdstip te zien.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Utopia krijgt doorstart met nieuw format op nieuw terrein of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV