Vrijdag 18 november in De kijk van Koolhoven: sportfilms

Vrijdag 18 november in De kijk van Koolhoven: sportfilms
Met Rocky, Raging Bull en meer

Kijktip :

Vrijdag (18 november) is de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van De kijk van Koolhoven te zien op NPO 3. Vorige week trapte regisseur Martin Koolhoven af met een aflevering over coming-of-agefilms, dit keer duikt hij een ander specifiek subgenre: sportfilms.

De kijk van Koolhoven gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Metafoor
Sport is een ideaal vehikel voor filmmakers. 'Wat je niet wil als regisseur, is statische dingen en sport beweegt sowieso,' aldus Martin Koolhoven. 'Sport heeft van zichzelf drama en is heel goed te gebruiken als metafoor voor het leven.' Toch leent niet elke sport zich even goed voor een verfilming. In De kijk van Koolhoven wordt uitgelegd waarom er zoveel minder voetbalfilms zijn dan boksfilms.

Rocky
Naast de Charlie Chaplin-klassieker City Lights (1931), Hard Times (1975), het onvergetelijke Rocky (1976), Martin Scorseses meesterwerk Raging Bull (1980) en The Wrestler (2008) is er in deze aflevering ook aandacht voor onder meer The Hustler (1961, met een fantastische rol van Paul Newman als 'pool shark') en Le Mans (1971). En ook The Bad News Bears (1976) en A League of Their Own (1992) passeren de revue.

De kijk van Koolhoven is elke vrijdag rond 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van De kijk van Koolhoven terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV