Qatar - Ecuador live op tv en online (openingswedstrijd WK voetbal)

Qatar - Ecuador live op tv en online (openingswedstrijd WK voetbal)
Aftrap van omstreden toernooi

Sport :

Zondag 20 november is het zover: het zeer omstreden WK voetbal in Qatar gaat van start. Om 17.00 uur staat de openingswedstrijd Qatar - Ecuador op het programma. Het duel is live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Qatar - Ecuador

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hierboven is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Grote onbekende
De toewijzing van het WK voetbal aan Qatar zorgde wereldwijd voor gefronste wenkbrauwen. Wat moet het mondiale voetbaltoernooi in het nietszeggende oliestaatje Qatar? Het nationale team kan al jaren nauwelijks potten breken maar mag nu wel deelnemen aan het WK. Van tevoren is vrijwel niet bekend wat we van hen kunnen verwachten; hoge ogen zal Qatar waarschijnlijk niet gooien.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Omstreden
Daar komt nog bij dat het WK inmiddels zeer omstreden is vanwege de 6500 arbeiders die zijn omgekomen bij de bouw van de stadions. In één van die stadions neemt Qatar het zondag op tegen Ecuador. Ook de Zuid-Amerikanen beschikken over weinig bekende spelers; captain Enner Valencia is actief bij Fenerbahçe en is waarschijnlijk de grootste ster. Hoe presteren de groepsgenoten van Oranje?

De wedstrijd Qatar - Ecuador is zondag 20 november om 17.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 15.15 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's