Spanje - Costa Rica live op tv en online (WK voetbal)

Spanje - Costa Rica live op tv en online (WK voetbal)
Nieuw gouden tijdperk voor de Spanjaarden?

Sport :

Van 2008 tot en met 2012 domineerde het Spaanse nationale elftal het internationale voetbal, met twee EK-titels en de winst op het WK van 2010. Nu wachten ze op een nieuw gouden tijdperk. Dat breekt dit WK wellicht aan. Woensdag (23 november) staat de wedstrijd Spanje - Costa Rica op het programma, vanaf 17.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Jong talent
Spanje treedt aan op het WK in Qatar met jonge talenten als Eric García, Gavi, Pedri, Ansu Fati en Ferran Torres. Deze impuls was ook nodig, want de laatste jaren zwaaiden steeds meer oudgedienden van de gouden generatie af. Jordi Alba en Sergio Busquets gaan nog wel mee naar het WK van 2022, maar er zijn ook opvallende afwezigen - zoals doelman David de Gea en verdediger Sergio Ramos.

Samenvatting en hoogtepunten Spanje - Costa Rica

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Topkeeper en oude bekende
Costa Rica lijkt op papier de minst sterke tegenstander in Groep E, waar ook Duitsland en Japan zijn ingedeeld. De Costa Ricanen kunnen wél beschikken over een uitstekende keeper in de persoon van Keylor Navas, hoewel hij bij Paris Saint-Germain zijn meerdere moet erkennen in Gianluigi Donnarumma. Ook zien we een oude bekende: voormalig FC Twente-speler Bryan Ruiz (37) is nog steeds van de partij.

De wedstrijd Spanje - Costa Rica is woensdag 23 november om 17.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 16.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's