'The Voice niet langer veilig bij RTL4'

'The Voice niet langer veilig bij RTL4'
Ook 'kwestie van tijd' voordat Miljoenenjacht naar SBS6 gaat

Nieuws :

John de Mol is op dreef. De afgelopen weken haalde de mediamagnaat de heren van Voetbal Inside, Gerard Ekdom, Johnny de Mol en persbureau ANP naar zijn Talpa. Het AD tekent verschillende scenario's op: welk programma's zijn nog meer niet veilig voor De Mol?

The Voice of Holland lijkt een zekerheidje, zo schrijft de krant. "De specialisten zijn het roerend eens: The Voice is niet langer veilig bij RTL 4. Dit is het kindje van De Mol dat uitgroeide tot een monsterhit, dus goed voor miljoenen kijkers." Het lijkt dus logisch dat De Mol het programma wil: waarom zou hij zo'n hit bij de concurrent laten staan? "Het eerste recht ligt bij RTL, maar de productie wordt gedaan door… Talpa Productions."

:[article:img](src:"battles-the-voice-kids-van-start-met-17-miljoen-kijkers.jpg" title:"The Voice Kids.")

Oud-presentator Jack Spijkerman heeft wel een theorie, zo vertelt hij. "Dan kan RTL wel het eerste recht hebben, maar dan zegt John: dan produceer ik het toch niet.’’ Dat zou –vanwege The voice of Holland, The Voice Kids en -Senior – een driedubbele dreun zijn voor RTL, zo stelt het AD.

Ook zus Linda de Mol, die eerder al aangaf haar broer te willen helpen mocht het nodig zijn, lijkt zo goed als zeker ooit weg te gaan bij RTL. "Een kwestie van tijd. Haar contract loopt af in januari. Met Linda kan ook een kijkcijferhit als Miljoenenjacht naar SBS 6, bovendien een programma van de Postcodeloterij waar De Mol zijn zinnen op zou hebben gezet." En er zijn meer Postcodeloterij-programma's die nu ook nog bij RTL zitten, zoals 5 Uur Live en Koffietijd. "Dat zou een fikse dreun zijn voor de concurrent."

:[article:img](src:"424d73af11572c4f71f72007e6bd43ebf8ab4c7d-postcode-loterij-miljoenenjacht.jpg" title:"Linda de Mol in Miljoenenjacht.")

Daarnaast zou John de Mol er goed aan doen om Matthijs van Nieuwkerk weg te kapen bij de NPO, zo vindt oud-RTL - én SBS- baas Fons van Westerloo. "Ik zou daar gerust een miljoen voor neerleggen. Met hem weet je zeker dat je gaat scoren." Mediastrateeg Marianne Zwagerman is daar niet zo zeker van. De zendergroep heeft namelijk ook al Wiflred Genee binnengehaald. "Die is veel leuker, Matthijs is over de hill."

René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee vertrekken naar Veronica.

Momenteel zit The Voice Kids nog bij RTL4. Benieuwd naar de optredens van afgelopen vrijdag? Kijk hier alle Battles terug.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV