Recensie: Disenchanted zit vol boze stiefmoeders, drakendoders en reuzen

Recensie: Disenchanted zit vol boze stiefmoeders, drakendoders en reuzen
Disney's Enchanted gaat door...

Film :

Vanaf 18 november is de film Disenchanted te zien op Disney+. Als actrice Amy Adams uit volle borst zingt dat ze een sprookjesleven wil, gaan haar wensen in vervulling. Alle Amerikaanse musical-registers gaan weer open en we zien zelfs een zingende en dansende Patrick Dempsey. Als dat maar goed gaat... Lees hier de filmrecensie van Disenchanted.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

'Happily never after'
Het is tien jaar geleden sinds Giselle met Robert en zijn dochter Morgan in New York besloot te blijven. Nu verhuizen ze naar een nieuw huis in de buitenwijk Monroeville. De gemeenschap staat onder toezicht van Malvina Monroe, die snode bedoelingen heeft met het gezin.

Actrice Amy Adams, Gabriella Baldacchino en Patrick Dempsey in de film 'Disenchanted'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,0

In de opvolger van het kassucces Enchanted uit 2007 is bijna de volledige cast terug. Onder andere Amy Adams, Patrick Dempsey en James Marsden zien we ook in 2022 - wel een stukje ouder - weer in de hoofdrol. Fans weten al dat we gaan zingen in een sprookjesverhaal die zeker alle clichés blij uit het sprookjesboek tovert, of je wil of niet. Veel musical-elementen en met hier en daar een vleugje humor, die zeker niet altijd raak is. De animatie (vooral halverwege de film) is aardig, maar we weten dat Disney absoluut beter kan. Een wat gedateerde film voor 2022-begrippen, die uiteindelijk niet magisch weet te verrassen. Wel typisch Disney, maar we wensen toch net iets meer. 2,5 ster.

Cast
Naast Amy Adams (Enchanted), Patrick Dempsey (Grey's Anatomy) zijn ook James Marsden (Dead to Me), Maya Rudolph (Licorice Pizza), Idina Menzel (Frozen) en Gabriella Baldacchino (Ask for Jane). Deze productie is geregisseerd door Adam Shankman (What Men Want).

Vanaf 18 november 2022 is de film Disenchanted te zien op Disney+. Genre: animatie, komedie, musical, familie. Tijdsduur: 119 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's