Prachtige documentaire Shabu donderdag te zien op NPO 2

Prachtige documentaire Shabu donderdag te zien op NPO 2
Winnaar van Gouden Kalf

Kijktip :

Donderdag (24 november) is de prachtige familiedocumentaire Shabu te zien op NPO 2. In 2022 won Shabu op het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor beste lange documentaire. De film schetst een portret van de veertienjarige Shabu.

Shabu gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Joyride
Shabu (14) is een lieve, creatieve en streetsmart jongen uit Rotterdam-Zuid en de oogappel van zijn oma. Nadat hij tijdens een joyride haar auto total loss rijdt, is zijn hele familie boos op hem. Hij heeft een zomer de tijd om het goed te maken, voordat zijn oma weer terugkomt van vakantie in Suriname.

Verantwoordelijkheid
De vrienden en het vriendinnetje van Shabu gooien echter roet in het eten: zij slokken alle aandacht van de puber op, terwijl zijn oma boos blijft. Lukt het hem zijn familie, en vooral zijn oma, weer trots te maken? Een documentaire over een jongen die groter lijkt dan hij is, en over verantwoordelijkheid nemen voor je daden.

De documentaire Shabu is donderdag 24 november om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Shabu terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV