Fantastisch filmdrama JFK zie je zaterdag 26 november op Veronica

Fantastisch filmdrama JFK zie je zaterdag 26 november op Veronica
Ook te streamen via Prime Video en Pathé Thuis

Kijktip :

Op vrijdag 25 november is het precies 59 jaar geleden dat de Amerikaanse president John F. Kennedy werd vermoord in Dallas. Een dag later is het meesterlijke filmdrama JFK van topregisseur Oliver Stone te zien op Veronica. Je kunt JFK streamen via Prime Video en Pathé Thuis.

Het verhaal
Heel Amerika heeft op tv kunnen zien hoe president John F. Kennedy op 22 november 1963 in Dallas werd neergeschoten. Iedereen heeft de aanhouding van Lee Oswald kunnen zien en diens dood enkele dagen later, neergeschoten door Jack Ruby. Procureur Jim Garrison van New Orleans gaat onmiddellijk tot actie over wanneer hij verneemt dat Lee Oswald in de zomer van 1963 in zijn stad verbleef. Zo ontdekken zijn medewerkers dat de vermeende moordenaar van de president nauwe contacten onderhield met ene David Ferrie, die rond het tijdstip van de moord in Texas zou zijn geweest. Ferrie ontkent natuurlijk alles, maar kan Garrison absoluut niet overtuigen...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur Oliver Stone kreeg forse kritiek te verduren omdat hij met JFK zijn oren liet hangen naar de vele complottheorieën die de ronde doen over de moord op John F. Kennedy. Dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen, maar daar staat wel tegenover dat Stone de kijker een fantastisch filmdrama voorschotelt, dat alles in zich heeft: drama, spanning, een rijke geschiedschrijving, geweldige cinematografie en montage, prachtige muziek van John Williams én een sublieme cast. In de vele kleine bijrolletjes zien we iconen als Sissy Spacek, Joe Pesci, Jack Lemmon, Walter Matthau, Donald Sutherland en John Candy opduiken.

Cast
Naast Kevin Costner (Hidden Figures) en Kevin Bacon (Mystic River) zijn ook Tommy Lee Jones (Lincoln), Laurie Metcalf (Lady Bird) en Gary Oldman (Mank) te zien in JFK. Deze film is geregisseerd door Oliver Stone (Platoon).

JFK (1991) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is zaterdag 26 november om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: drama, geschiedenis, thriller. Speelduur: 188 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV