Woensdag in Op1: Het Groot Dictee der Nederlandse taal komt eraan!

Woensdag in Op1: Het Groot Dictee der Nederlandse taal komt eraan!
Dit zijn de gasten van Op1 van woensdag 23 november

Kijktip :

Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 23 november.

Onderwerpen Op1 van woensdag 23 november

  • Przewalskipaard, fierljeppen of balalaikaspeelster. Komende zaterdag kunnen deze en andere onmogelijke woorden zomaar de revue passeren als het weer tijd is voor het Groot Dictee der Nederlandse taal.Gerdi Verbeet en Frits Spits nemen het dictee bij prominenten en taalliefhebbers af en vertellen vanavond bij Op1 hoe goed ze zelf in spelling zijn.

  • De kinderdramaserie Kabam! won een Emmy Award, de grootste televisieprijs van alle producties die buiten Amerika zijn gemaakt. Wat maakt de serie zo bijzonder? Vanavond in Op1 schuiven acteur Idriss Nabil en regisseur Elisabeth Hesemans aan bij Op1.

  • Vandaag werd Kiev weer getroffen door zware bombardementen. Delen van Oekraïne zitten inmiddels zonder water en stroom. Na de Navo bestempelde het Europees Parlement Rusland vandaag tot terroristische staat. Wat is de betekenis van die uitspraak? Daarover praten we vanavond in Op1 met oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp.

  • Vandaag maakt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA bekend welke aspirantastronauten de ESA-klas van 2022 hebben gehaald, met daarin sowieso ’s werelds eerste parastronaut. Programmamaker Kelly Klingenberg was graag Nederlands nieuwste ruimtevaarder geworden, maar viel helaas in de eerste ronde af. Vanavond schuift ze aan bij Op1.

  • Twee jonge wielrenners met dezelfde droom: profwielrenner worden. De één ontwikkelt zich tot begenadigd tijdrijder en de ander wordt, ondanks een horrorcrash, de beste sprinter ter wereld. In het nieuwe boek ‘Fabio & Julius‘ van Menno Haanstra beschrijft hij hun weg naar volwassen worden, de impact van de crash op hun vriendschap en de druk om een geslaagde wielrenner te worden. Vanavond vertellen ze er met zijn drieën over bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV