België - Marokko live op tv en online (WK voetbal)

Marokko hoopt op stunt

Sport :

Zondagmiddag (27 november) staat een interessante wedstrijd op het programma in Groep F van het WK voetbal. Onze zuiderburen België spelen tegen Marokko, dat in Nederland veel aanhangers kent. Het duel is om 14.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Moeizame overwinning
België is het WK in Qatar begonnen met een moeizame overwinning op Canada, toch niet het grootste voetballand. De Belgen kwamen in de tiende minuut goed weg toen Thibaut Courtois een strafschop van Alphonso Davies, de sterspeler van Canada, wist te keren. Vlak voor rust scoorde Michi Batshuayi de enige treffer van de wedstrijd, waardoor België met 1-0 won.

Samenvatting en hoogtepunten België - Marokko

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hierboven is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Knap gelijkspel
Waar de 1-0 zege vanuit Belgisch perspectief enigszins teleurstellend is, zullen de Marokkanen juist blij zijn met hun eerste resultaat op dit WK. Kroatië, verliezend finalist van het WK in 2018, werd knap op 0-0 gehouden. Bij Marokko stond onder anderen Hakim Ziyech in de basis, maar hij kon het verschil niet maken. Oud-Ajacied Noussair Mazraoui viel geblesseerd uit.

De wedstrijd België - Marokko is zondag 27 november om 14.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 13.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.