Recensie: Violent Night met David Harbour is mix van Bad Santa, Die Hard en Home Alone

Recensie: Violent Night met David Harbour is mix van Bad Santa, Die Hard en Home Alone
Van de makers van Nobody en John Wick

Film :

Vanaf 1 december is de film Violent Night te zien in de Nederlandse bioscopen. Vrede op aarde is met deze kerstman ver te zoeken. Gaat dit de grote Kerst-blockbuster van het jaar worden? Lees hier de filmrecensie van Violent Night.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"You better watch out"
Wanneer een gevaarlijke groep huurlingen op kerstavond inbreekt bij de bijzonder rijke familie Lightstone en iedereen gijzelt, is het team niet voorbereid op een verrassende strijder: de Kerstman is op het terrein en hij staat op het punt te laten zien waarom deze Nick geen heilige is.

Acteur David Harbour (Santa Claus) en John Leguizamo (Scrooge) in de film 'Violent Night'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 73% | Kerstsfeer 80% | IMDb ★ 7,6

We weten het zeker: dit gaat de kersthit van 2022 in de bioscopen worden, want het grote publiek gaat dit leuk vinden. David Harbour heeft een leuke rol als kotsende, boerende, plassende en vechtende Kerstman, maar kan helaas niet opboksen tegen de legendarische Bad Santa-acteur Billy Bob Thornton. Over oude koeien gesproken, ook acteerveteraan Beverly D'Angelo (National Lampoon's Vacation) doet mee als koude, vloekende en steenrijke oma Gertrude Lightstone. De actie (een brute en waanzinnige kerstster-scène en uitstekende finale) zijn goed, maar niet alles is geslaagd. Grote minpunten: de humor is niet altijd raak en halverwege de film slaat het biertje dood. Toch mogen fans van een vechtende Scrooge, Krampus en Santa Claus dit niet missen. Drie sterren.

Cast
Naast David Harbour (Black Widow) en Beverly D'Angelo (Big Trouble) zijn ook John Leguizamo (The Menu), Leah Brady (The Umbrella Academy), Alex Hassell (Cowboy Bebop), Cam Gigandet (9 Bullets), Alexis Louder (Charmed) en Alexander Elliot (Locke & Key) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tommy Wirkola (What Happened to Monday).

Vanaf 1 december 2022 is de film Violent Night te zien in de bioscoop. Genre: actie, misdaad. Tijdsduur: 101 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV