Japan - Spanje live op tv en online (WK voetbal)

Japan - Spanje live op tv en online (WK voetbal)
Wie gaat er door naar de achtste finale?

Sport :

Donderdag (1 december) is de ontknoping in Groep E van het WK voetbal in Qatar. Duitsland zit op de schopstoel en dus is de wedstrijd Japan - Spanje van groot belang. Dit duel is om 20.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Verrassing en blamage
De Japanners zorgden in hun eerste groepswedstrijd voor een daverende verrassing door Duitsland met 1-2 te verslaan. Vervolgens leek de wedstrijd tegen Costa Rica - dat het eerste duel tegen Spanje met liefst 7-0 verloor - een formaliteit te worden, maar niets bleek minder waar: Japan verloor met 1-0. Nu staat Spanje op vier punten, Japan en Costa Rica op drie en Duitsland op één.

Samenvatting en hoogtepunten Japan - Spanje

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Alles mogelijk
En dus is er nog van alles mogelijk. In het onwaarschijnlijke geval dat Japan wint van Spanje en Costa Rica van Duitsland, worden de twee Europese toplanden uit het toernooi gekegeld. De Spanjaarden hebben aan een gelijkspel tegen Japan sowieso genoeg om de tweede ronde te bereiken; of Japan ook doorgaat is dan afhankelijk van allerlei factoren, zoals doelsaldo en onderling resultaat.

De wedstrijd Japan - Spanje is donderdag 1 december om 20.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 19.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's