Maandag in Op1: de historische reeks protesten in China

Maandag in Op1: de historische reeks protesten in China
De gasten van Op1 van maandag 28 november

Kijktip :

Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 28 november.

Onderwerpen Op1 van maandag 28 november

  • Een historische reeks protesten zet zich voort in China. Inwoners zijn helemaal klaar met het zerocovidbeleid en gaan dagen achter elkaar de straat op. De regering houdt zich ondertussen van de domme en doet alsof er niks aan de hand is. Hoe lang gaat dit nog goed? Oud-correspondent Bettine Vriesekoop en viroloog Marion Koopmans schuiven vanavond aan over de situatie.

  • Bultjes en verschrikkelijke jeuk; het aantal mensen dat rondloopt met klachten door schurft steeg afgelopen maand tot recordhoogte. Schurft wordt veroorzaakt door de schurftmijt en als die eenmaal onder je huid zit, is het knap lastig om er vanaf te komen. Hoe moeten we de opkomst van het beestje stoppen? Huisarts Bernard Leenstra schuift aan bij Op1.

  • De NPO ligt onder een vergrootglas, sinds de onthullingen bij DWDD. De Tweede Kamer heeft vraagtekens bij de onafhankelijkheid van het onderzoek en willen onder andere af van de tijdelijke contracten. Zo blijkt uit het mediadebat van vandaag, waar over de toekomst van de publieke omroep werd gediscussieerd. CDA-Kamerlid Lucille Werner, politiek verslaggever Thomas van Groningen en mediadeskundige Tina Nijkamp schuiven aan bij Op1.

  • Een bijzondere voetbaldag morgen: Nederland kan zich revancheren na het gelijke spel tegen Senegal. En Amerika en Iran, de twee landen die al jaren op gespannen voet met elkaar leven, nemen het tegen elkaar op. In Op1 blikken we met voetbalcommentator Suse van Kleef, voormalig Iranees international Reza Ghoochannejhad en Amerikakenner Raymond Mens vooruit.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's