Zaterdag 3 december in Sterren op het doek: Daphne Deckers

Zaterdag 3 december in Sterren op het doek: Daphne Deckers
Openhartig gesprek met Özcan Akyol

Kijktip :

In de zesde aflevering van dit seizoen van Sterren op het doek, zaterdag 3 december te zien op NPO 2, krijgt Özcan Akyol opnieuw bezoek van een bekende Nederlander die het aandurft om zichzelf te laten portretteren door drie kunstenaars. Dit keer is dat Daphne Deckers.

Sterren op het doek met Daphne Deckers gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Tienerjaren
Schrijver, columnist, voormalig fotomodel en actrice... de veelzijdige Daphne Deckers komt naar het prachtige kerkje van Persingen, het kleinste dorp van Nederland. Daar groeide zij op in haar tienerjaren, op een prachtige boerderij. Daar was haar vader elke dag bezig in de tuin met bloemen, planten en fruitbomen.

Dementie
Dekcers praat met liefde over haar vader, die voor zijn overlijden aan dementie leed. Ook legt ze uit waar haar hang naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid vandaan komt. De kunstenaars zijn erg blij met dit model, maar welk portret neemt Daphne mee naar huis? De andere twee schilderijen worden geveild voor een goed doel.

Sterren op het doek is elke zaterdag rond 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Sterren op het doek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's