Vanavond op tv: Costa Rica - Duitsland (WK voetbal), docu The Beatles and India

Vanavond op tv: Costa Rica - Duitsland (WK voetbal), docu The Beatles and India
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 1 december

Kijktip :

Vanavond hoopt Duitsland een plekje in de achtste finale van het WK te bereiken door te winnen van Costa Rica. Verder onder meer de documentaire The Beatles and India. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 1 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Japan - Spanje (WK voetbal)

NPO 1
19:50 uur

Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van de wedstrijd Japan - Spanje in Groep E van het WK voetbal in Qatar. Gaan beide landen door naar de achtste finales? Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv. De Japanners zorgden in hun eerste groepswedstrijd voor een daverende verrassing door Duitsland met 1-2 te verslaan. De Spanjaarden hebben aan een gelijkspel tegen Japan sowieso genoeg om de tweede ronde te bereiken.

Live: Costa Rica - Duitsland (WK voetbal)

NPO 3
19:50 uur

Vanaf 20.00 uur live verslag van de wedstrijd Costa Rica - Duitsland in Groep E van het WK voetbal in Qatar. De voorbeschouwing is vanaf 19.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de wedstrijd ook kijken op de livestream via Gids.tv. Costa Rica begon desastreus aan het WK voetbal in Qatar. De eerste groepswedstrijd werd met maar liefst 7-0 verloren van Spanje. Voor Duitsland is een overwinning is absoluut noodzakelijk voor een kans op de achtste finales, en zelfs dan is dat nog niet zeker.

Zembla: schrijnende gevolgen van Instagram

NPO 2
20:30 uur

Het is één van de grote sociale media van deze tijd: Instagram, het platform waarop vooral foto's de hoofdrol spelen. Het onderzoeksjournalistieke programma Zembla duikt in een nieuwe aflevering in de gruwelijke gevolgen die het gebruik van Instagram kan hebben. De cosmetische industrie werkt 24/7 door om de toenemende schoonheidsidealen te verwezenlijken. Billen en borsten vergroten, facelifts en fillers: de drang naar Instagram-perfectie is onverzadigbaar. Soms met de dood tot gevolg.

Romantisch drama: Call Me by Your Name

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is het romantische drama Call Me by Your Name te zien. Het is de zomer van 1983 in het noorden van Italië en Elio Perlman, een vroegrijpe zeventienjarige jongen, brengt zijn dagen door in de eeuwenoude villa van zijn familie. Hij speelt klassieke muziek, leest en flirt erop los met zijn vriendin Marzia. Wanneer op een dag Oliver, een Amerikaanse student van vierentwintig, zijn vader komt helpen tijdens een zomerstage, vliegt de vonk tussen Elio en Oliver over.

Docu: Beste meneer Bouterse

NPO 2
22:20 uur

In de persoonlijke documentaire Beste meneer Bouterse onderzoekt de 32-jarige journalist en filmmaker Ananta Khemradj hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden. Ondanks de veroordeling van Desi Bouterse lukt het Surinamers namelijk niet om de turbulente jaren tachtig een plek te geven. Ananta Khemradj vindt het hoognodig dat Surinamers het gesprek met elkaar aangaan, om daarna als land samen verder te kunnen.

Docu: The Beatles and India

Canvas
22:45 uur

The Beatles begonnen in de jaren zestig als een mateloos populaire popgroep met relatief simpele liedjes, maar naarmate hun carrière vorderde waren er steeds meer invloeden uit andere culturen zichtbaar. De documentaire The Beatles and India focust op één van de belangrijkste inspiratiebronnen. The Beatles and India onderzoekt de drie jaar durende fascinatie van The Beatles met India. Natuurlijk komt ook de transcendentale meditatie onder Maharishi Mahesh Yogi aan bod, maar het gaat vooral over de culturele invloeden.

Filmdrama: Wonder

NET 5
23:10 uur

Op Net5 is vanavond het prachtige en aangrijpende familiedrama Wonder te zien, met schitterende hoofdrollen van Jacob Tremblay, Julia Roberts en Owen Wilson. August Pullman werd geboren met een misvormd gezicht. Hierdoor moest hij regelmatig tijd doorbrengen in het ziekenhuis en kon hij niet naar school. Met de hulp van zijn ouders probeert hij nu zijn draai te vinden in de vijfde klas op school.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV