Japan - Kroatië live op tv en online (achtste finale WK voetbal)

Japan - Kroatië live op tv en online (achtste finale WK voetbal)
Twee outsiders in achtste finales

Sport :

Het is één van de spannendste laatste speelrondes van de groepsfase op een recent WK: die van groep E, waarin Japan won van Spanje en daardoor doorging naar de achtste finales van dit wereldkampioenschap, ten koste van Duitsland. In de achtste finales komen ze Kroatië tegen. Het duel is om 16.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Niet Duitsland
Het is dus niet het Duitse elftal van Hans Flick en het Spaanse elftal van Enrique, maar het Japanse elftal dat we in deze achtste finale tegenkomen. Door de overwinningen op zowel Duitsland (1-2, o.a een goal van Ritsu Doan) als Spanje (1-2) komt de ploeg van bondscoach Moriyasu bovenaan in de poule uit.

Samenvatting en hoogtepunten Japan - Kroatië

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Niet België
Ook in de andere poule van deze achtste finale, poule F, gebeurde er iets bijzonders. Door de overwinning van Marokko in de derde groepswedstrijd ging België niet door naar de volgende ronde. Daarmee is de nummer 2 van de wereld dus al vroegtijdig uitgeschakeld. Kroatië werd tweede in de poule en komt daarom in deze achtste finale terecht.

De wedstrijd Japan - Kroatië is maandag 5 december december om 16.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 15.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV