Recensie: Lady Chatterley's Lover is erotische bouquet-romantiek met mooie cast

Recensie: Lady Chatterley's Lover is erotische bouquet-romantiek met mooie cast
Met Emma Corrin en Jack O'Connell

Film :

Vanaf 2 december is de film Lady Chatterley's Lover te zien op Netflix. We weten het allemaal: seks verkoopt! En dat moet streamingdienst Netflix ook gedacht hebben door dit project groen licht te geven. Een echt liefdesverhaal met licht erotiek over een vrouw met grote verlangens. Rode oortjes gegarandeerd. Lees hier de filmrecensie van Lady Chatterley's Lover.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Connie Reid
De ongelukkig getrouwde aristocraat Lady Chatterley begint een verzengende affaire - en wordt hevig verliefd - op de jachtopziener Oliver Mellors genaamd, op het landgoed van haar man.

Actrice Emma Corrin (Connie Reid) in de film 'Lady Chatterley's Lover'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,1

Deze nieuwe Netflix-productie is de zoveelste verfilming van het gelijknamige boek van de Britse schrijver D.H. Lawrence uit het jaar 1928, een boek dat destijds het daglicht niet kon verdragen in verband met de expliciete beschrijvingen over een dame van stand die vele standjes deed met iemand van lagere klasse. Ook in deze versie gaan de kleren snel uit van acteurs die hun sporen al verdiend hebben. Zo zien we onder andere acteur Jack O'Connell (Unbroken) in zijn blote kont huppelen en is ook Emma Corrin (The Crown) in niets anders dan haar geboortekostuum te zien. Het verhaal heeft verder weinig om het lijf (pun intended), maar het is wel meeslepend, smaakvol en met klasse gefilmd. Wie zwoel wil genieten van langzame intriges, romantiek, seks en conflict zit op Netflix helemaal goed. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Emma Corrin (The Crown) en Jack O'Connell (SAS: Rogue Heroes) zijn ook Joely Richardson (Red Sparrow) en Matthew Duckett (Royal Shakespeare Company: Richard III) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Laure de Clermont-Tonnerre (The Mustang).

Vanaf 2 december 2022 is de film Lady Chatterley's Lover te zien op Netflix. Genre: romantiek, drama. Tijdsduur: 126 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV