Vanavond op tv: Portugal - Zwitserland (WK voetbal), genieten van baby in Urk!

Vanavond op tv: Portugal - Zwitserland (WK voetbal), genieten van baby in Urk!
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 6 december

Kijktip :

Vandaag staan alweer de laatste achtste finales op het programma op het WK voetbal. Na Marokko - Spanje is het vanavond de beurt van Portugal - Zwitserland. Verder onder meer babygeluk in Urk! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 6 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Portugal - Zwitserland (achtste finale WK voetbal)

NPO 1
19:50 uur

Portugal, de ploeg van Cristiano Ronaldo staat ook in 2022 weer in de achtste finale van een wereldkampioenschap. Ditmaal is Zwitserland de tegenstander. Het duel is dinsdag 6 december om 20.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Dat de Portugezen de achtste finale gehaald hebben is natuurlijk niet zo gek: ondanks dat Ronaldo niet in zijn beste doen is, waren Ghana, Uruguay en Zuid-Korea ook niet de moeilijkste tegenstanders.

Urk: Mathilde geniet van baby

SBS 6
20:30 uur

Vanavond is er weer een nieuwe aflevering van het realityprogramma Urk! te zien op SBS6. Vorige week zagen we een 'spectaculaire' aflevering van Urk!, want na lang wachten was het eindelijk zover: Mathilde, de tweelingzus van Gerda, ging bevallen. De zware momenten zijn inmiddels achter de rug en nu geniet Mathilde volop van haar jonge spruit, maar ook van sushi en biefstuk. Gerda moet nog even wachten op haar bevalling, maar samen met geliefde Klaas maakt ze zich wel op voor het aanstaande ouderschap. Hond Trudy fungeert daarbij als nuttige stand-in.

Thriller: Basic Instinct

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is de klassieke thriller Basic Instinct te zien. Politieman Nick Curran wordt belast met het onderzoek naar de moord op een voormalig popzanger. De man werd doorboord met een ijspriem nadat hij tijdens een seksspelletje was vastgebonden aan zijn bed. Getuigen merkten dat de zanger kort voor zijn dood in het gezelschap van zijn vriendin was, de bekende romanschrijfster Catherine Tramell. Nick merkt tot zijn afgrijzen dat de moorden die Catherine in haar romans beschrijft ook echt hebben plaatsgevonden.

Terug: Floortje terug naar het einde van de wereld

NPO 3
21:15 uur

Vanaf vanavond is het eerste seizoen van het bijzondere reisprogramma Floortje terug naar het einde van de wereld weer te zien op NPO 3. De afleveringen van dit seizoen waren in het voorjaar van 2020 voor het eerst te zien op televisie. In de eerste aflevering van het programma reist Dessing terug naar Maggie die een weeshuis runt in Nepal. In de afgelopen vier jaar is er veel voor Maggie veranderd. Zo ging ze door een periode van diep verdriet en rouw na het verliezen van haar jongste kind Ravi, maar ook kreeg haar leven een nieuwe liefdevolle wending.

Start: A Perfect Planet

Canvas
21:20 uur

Vanaf vanavond is de vijfdelige natuurdocumentaireserie A Perfect Planet wekelijks te zien op de Vlaamse zender Canvas. In A Perfect Planet richt David Attenborough zich niet zozeer op het dierenrijk, maar op de geschiedenis van onze planeet en hoe die zich heeft gevormd. Daarbij richt de documentairemaker zich op een aantal indrukwekkende natuurverschijnselen. Er werd over de hele wereld gefilmd.

Sciencefictionfilm: The Fifth Element

Veronica
22:50 uur

Op Veronica is vanavond de sciencefictionfilm The Fifth Element te zien. In de 23ste eeuw wordt, zoals elke vijfduizend jaar, het leven op de aarde bedreigd. De enige die het onheil kan voorkomen is een vrouw: het Vijfde Element. Zij wordt geholpen door de taxichauffeur Corben Dallas. Samen gaan ze op zoek naar de andere vier elementen en moeten ze hierbij verschillende mensen en aliens zien te omzeilen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV