Nieuw seizoen De Kookklunzen gaat donderdag van start op SBS6

Nieuw seizoen De Kookklunzen gaat donderdag van start op SBS6
Gordon keert tóch terug op tv

Kijktip :

Vorig jaar was er alleen een kerstspecial te zien van het kookprogramma De Kookklunzen, dit jaar kunnen we genieten van maar liefst vier afleveringen. Gordon presenteert het programma, waarin hij in iedere aflevering zes kandidaten ontvangt die absoluut niet kunnen koken.

De Kookklunzen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv en op KIJK.nl.

Kerstdiner
Een driegangenkerstmenu bereiden met mensen die nog geen ei kunnen bakken. Dat is een onmogelijke opgave. Toch? Topchef Herman den Blijker gaat deze uitdaging aan en neemt het iedere week op tegen een andere collega-chef. In De Kookklunzen proberen deze beide chefs met een team van drie personen die nog nooit hebben gekookt, een kerstdiner op tafel te zetten. Tijdens deze kookwedstrijd mogen de chefs alleen aanwijzingen geven…

Quiz
De teams krijgen een tas met ingrediënten én een driegangenmenu. Eén groot probleem: de twee chefs mogen tijdens de kookwedstrijd niets doen. Ze zijn niet eens in de keuken aanwezig. Op afstand krijgen zij beperkte spreektijd. Voor de rest moeten ze het met gebaren doen die in de keuken zichtbaar zijn op een scherm. Winnen hun teamleden de culinaire quiz die Gordon met hen speelt, dan winnen zij beperkte tijd waarin hun chef wél, al is het kort, aanwijzingen mag geven in de keuken.

Het nieuwe seizoen van De Kookklunzen is vanaf donderdag 8 december wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van De Kookklunzen terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV