Schotse misdaadserie Irvine Welsh's Crime start zaterdag op Canvas

Schotse misdaadserie Irvine Welsh's Crime start zaterdag op Canvas
Eerder al te zien bij de NPO 2

Kijktip :

Normaal gesproken zendt de NPO Britse en Scandinavische misdaadseries altijd uit nadat ze te zien waren bij de Vlaamse omroep, nu is dat andersom. Zaterdag (10 december) start Irvine Welsh's Crime op Canvas, enkele maanden nadat de serie werd uitgezonden op NPO 2.

Boek
De miniserie Crime is gebaseerd op het gelijknamige boek van de vermaarde schrijver Irvine Welsh, wiens romans Trainspotting en Filth ook al een filmadaptatie kregen. In Crime belanden we in de Schotse hoofdstad Edinburgh, waar de straten lang niet altijd veilig zijn. Het is aan inspecteur Ray Lennox om zaken op te lossen en daders te pakken.

Monsters
Dat lukt echter niet altijd, en hij wordt gekweld door de wetenschap dat er monsters nog vrij rondlopen. Ondanks alles gaat hij stug door met zijn werk. In de eerste aflevering van Crime wordt een schoolmeisje ontvoerd in Edinburgh. Samen met zijn nieuwe partner wordt Ray Lennox op de zaak gezet, terwijl hij ook eigen trauma's uit het verleden moet verwerken.

De Schotse misdaadserie Irvine Welsh's Crime is vanaf zaterdag 10 december wekelijks om 20.40 uur met een dubbele aflevering te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV