Serierecensie: His Dark Materials seizoen 3 is poëtisch in woord en beeld

Serierecensie: His Dark Materials seizoen 3 is poëtisch in woord en beeld
Met James McAvoy

Film :

Vanaf 6 december staat het derde seizoen van His Dark Materials op HBO Max. Het aantal fantasyseries lijkt de laatste jaren toe te nemen, maar er zijn er maar een paar die zich echt weten te onderscheiden. Is Dark Materials er nog steeds zo eentje? Lees hier onze eerste indruk van His Dark Materials seizoen 3.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De uitverkorene en de 'Subtle Knive'
De fantasy-serie volgt het leven van de jonge wees Lyra die samenwoont met haar leraren in Jordan College, Oxford. In het laatste hoofdstuk van deze epische fantasyserie moeten Lyra, het uitverkorene kind, en Will, de drager van de Subtle Knife, reizen naar een duistere plek waarvan niemand ooit is teruggekeerd.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 7,8

Deze recensie gaat over de eerste twee afleveringen van His Dark Materials seizoen 3.

Het is overvol met fantasyseries op de streamingdiensten dit jaar: alleen al op HBO Max vinden we kleine (The Winchesters) en grote (House of the Dragon) voorbeelden. His Dark Materials is een serie die al wat langer loopt en dus haar sporen heeft verdiend en de serie laat ook in het derde seizoen zien een hoog niveau aan kunnen tikken. Visueel is het geheel oogstrelend en zowel in beeld als in dialoog zien we een aantal poëtische elementen die we graag in meer series willen zien. Wat dat betreft is het misschien jammer dat dit het laatste seizoen is: we hadden graag een aantal andere fantasyseries gecancelled zien worden. 4 sterren.

Cast
Dafne Keen (Logan) en Ruth Wilson (Locke) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Jane Tranter, Dan McCulloch, Joel Collins e.a.

James McAvoy in 'His Dark Materials' seizoen 3. Bron: HBO Max

Vanaf 6 december 2022 is His Dark Materials seizoen 3 te streamen op HBO Max. Genre: fantasie, drama, avontuur. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV