Volkskrant vindt Tijd voor MAX 'sloom, ongemakkelijk en niet spannend'

Volkskrant vindt Tijd voor MAX 'sloom, ongemakkelijk en niet spannend'
Recensent spreekt van 'fascinerend schouwspel'

Nieuws :

Haro Kraak, tv-recensent van De Volkskrant, beschrijft in zijn column van donderdag het "fascinerende schouwspel" dat Tijd voor MAX heet. "Het programma is een tikje sloom, tamelijk ongemakkelijk, uitgesproken niet spannend of kritisch, en toch doen ze iets goed."

Maar wat doen presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os dan goed? "Bij Tijd voor MAX zitten geen types als Prem, Jort Kelder of Jan Mulder. De vaste tafelgast van Niessen en Van Os is André van Duin, die met zijn goedlachsheid, leeftijd en bekendheid het ideale MAX-gezicht is."

Sybrand Niessen en Martine van Os in Tijd voor MAX.

Ook de voorbereiding is goed, zo vindt Kraak. Misschien wel te goed. "De items worden grondig voorbereid, zo grondig dat het voorgesprek tamelijk letterlijk wordt opgelepeld, waardoor vragen voorzetjes zijn die allemaal worden ingekopt. Tegen een koningshuisfotograaf: 'En dan is er nog de vriendschap met de Deense koning, want daar is ook iets mee toch?' Inderdaad!"

De recensent geniet vooral van de 'vieze' onderwerpen. "Het leukst zijn de vieze onderwerpen waar Niessen en Van Os zich geen raad mee weten. Asperges zijn lustopwekkers, zei Janny van der Heijden vrijdag. 'Maar ik denk dat dat meer met de vorm te maken heeft.' Van Os, naar de tafel starend: 'Tja.' Niessen, afrondend: 'Goed.'"

Margriet van der Linden, bekend van MolTalk, maakt voor de KRO-NCRV een nieuwe talkshow.

Tijd voor MAX is nog tot en met 11 mei om 19.00 uur te zien op NPO1. Daarna neemt Margriet van der Linden het over met een nieuwe, nog naamloze talkshow.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Volkskrant vindt Tijd voor MAX 'sloom, ongemakkelijk en niet spannend' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: jan mulder, televisie, volkskrant, dwdd, janny van der heijden, jort kelder, margriet van der linden, martine van os, sybrand niessen, kro-ncrv, npo1, moltalk


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV